Imortelele, florile naturale care-și păstrează frumusețea naturală și în timpul iernii. Cum să te bucuri tot anul de aceste plante decorative

Imortelele sau florile de paie, cum li se mai zice, au o mare valoare decorativa și sunt apeciate mai ales pentru faptul ca pot fi folosite in aranjamente florale uscate. Află și tu cum poți să le cultivi în grădină și să te bucuri de ele cât mai mult timp chiar și iarna.
Ruxandra Rădulescu
16 dec. 2021, 16:38
Imortelele, florile naturale care-și păstrează frumusețea naturală și în timpul iernii. Cum să te bucuri tot anul de aceste plante decorative

Imortelele sau florile de paie se cultivă în martie, iar cel mai mult le priește pamântul îmbogățit cu puțin compost. Când are două frunzulițe, răsadul se replantează în ghivece cu pământ obișnuit, urmând ca de abia în luna mai să fie replantate în gradină, în locul definitiv. Distanța de plantare diferă în funcție de soiul ales.

Dacă preferați să le cultivați direct afară, acesta se poate face numai din luna aprilie. Răsadurile urmează să fie plantate în luna mai, direct pe locul permanent.

Plantele de apartament care-ți parfumează casa în mod natural. Florile cu mireasmă de ciocolată, vanilie sau scorțișoară
Imortelele sunt originare din America Centrala. Deși este o plantă anuală semințele se prind singure astfel că o dată semănată vei avea mai mulți ani floare de pai. Crește până la o înălțime de 30 de centimetri, frunzele sunt ovale verzi intens, iar plantele se tolerează unele pe altele dacă sunt semănate des, astfel că pot da o imagine vizuala excepțională grădinii.

Florile de imortele fac flori în iunie și rezistă până în octombrie. În grădină au nevoie de soare și apă, dar perioadele între stropiri pot fi lungi. Planta trebuie udată bine, până ce apa băltește, după care se poate lăsa și două săptămâni fără apă. De cele mai multe ori apa de ploaie îi este suficientă.

Se pot face semănături și toamna, în luna septembrie, dar atunci răsadurile se plantează în ghivece care se aduc să ierneze în casa, în camere reci, unde temperratura nu depășește 3-6 grade Celsius. Aceste răsaduri se plantează încă o dată în luna martie, fiecare plantă în ghiveciul ei care se ține pe pervaz. Se scot afară și se plantează în grădină de abia în luna mai. Plantele astfel obținute sunt mai rezistente, mai bogate și vor înflori cu patru săptămâni mai devreme.

Helicrisum este poate cea mai cunoscuta floare din categoria imortelelor. Numită și floarea de pai, planta face parte din familia Compositae și este originară din Australia și Noua Zeelandă. Planta crește până la 60-100 cm, are frunze lungi și înguste, flori mari de 4 cm în diametru, colorate foarte frumos în nuanțe strălucitoare de alb, galben, roz, roșu, violet sau portocaliu.

Plantele de interior toxice care trebuie evitate dacă ai copii și animale. Siptome grave de intoxicație: inflamații, blocarea căilor respiratorii și iritații

Helicrisum înflorește din vară până toamna dacă este cultivată în soluri bine drenate, ușor alcaline și umede. Iubește soarele și îi priesc verile lungi si călduroase. Trebuie udată regulat, se curăță de buruieni si are nevoie de saparea usoara a pamantului din jurul radacinilor, pentru a nu putrezi.

Se inmulteste prin seminte, ca toate plantele de gradina, adica in luna martie si se planteaza in locul permanent abia in mai.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Ce acte îți trebuie pentru a merge în Marea Britanie în 2025. Nu mai poți intra pe teritoriul Angliei fără asta
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Justin și Hailey Bieber s-au despărțit?! Ce indiciu anunță o posibilă separare la Hollywood | FOTO
Spynews
Cine e tânăra în vârstă de 34 de ani găsită moartă în casă, în Târgu Jiu. Trupul Andei a fost mâncat de câinii pe care îi avea / FOTO
Evz.ro
Doliu în lumea literară. A murit un nume de referință în România
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Verdict crunt pentru Călin Georgescu: Este o variantă de neacceptat!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Ofițeri ucraineni arestați pentru apărarea nereușită din Harkov
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!