Imortelele, florile naturale care-și păstrează frumusețea naturală și în timpul iernii. Cum să te bucuri tot anul de aceste plante decorative

Imortelele sau florile de paie, cum li se mai zice, au o mare valoare decorativa și sunt apeciate mai ales pentru faptul ca pot fi folosite in aranjamente florale uscate. Află și tu cum poți să le cultivi în grădină și să te bucuri de ele cât mai mult timp chiar și iarna.
Ruxandra Rădulescu
16 dec. 2021, 16:38
Imortelele, florile naturale care-și păstrează frumusețea naturală și în timpul iernii. Cum să te bucuri tot anul de aceste plante decorative

Imortelele sau florile de paie se cultivă în martie, iar cel mai mult le priește pamântul îmbogățit cu puțin compost. Când are două frunzulițe, răsadul se replantează în ghivece cu pământ obișnuit, urmând ca de abia în luna mai să fie replantate în gradină, în locul definitiv. Distanța de plantare diferă în funcție de soiul ales.

Dacă preferați să le cultivați direct afară, acesta se poate face numai din luna aprilie. Răsadurile urmează să fie plantate în luna mai, direct pe locul permanent.

Plantele de apartament care-ți parfumează casa în mod natural. Florile cu mireasmă de ciocolată, vanilie sau scorțișoară
Imortelele sunt originare din America Centrala. Deși este o plantă anuală semințele se prind singure astfel că o dată semănată vei avea mai mulți ani floare de pai. Crește până la o înălțime de 30 de centimetri, frunzele sunt ovale verzi intens, iar plantele se tolerează unele pe altele dacă sunt semănate des, astfel că pot da o imagine vizuala excepțională grădinii.

Florile de imortele fac flori în iunie și rezistă până în octombrie. În grădină au nevoie de soare și apă, dar perioadele între stropiri pot fi lungi. Planta trebuie udată bine, până ce apa băltește, după care se poate lăsa și două săptămâni fără apă. De cele mai multe ori apa de ploaie îi este suficientă.

Se pot face semănături și toamna, în luna septembrie, dar atunci răsadurile se plantează în ghivece care se aduc să ierneze în casa, în camere reci, unde temperratura nu depășește 3-6 grade Celsius. Aceste răsaduri se plantează încă o dată în luna martie, fiecare plantă în ghiveciul ei care se ține pe pervaz. Se scot afară și se plantează în grădină de abia în luna mai. Plantele astfel obținute sunt mai rezistente, mai bogate și vor înflori cu patru săptămâni mai devreme.

Helicrisum este poate cea mai cunoscuta floare din categoria imortelelor. Numită și floarea de pai, planta face parte din familia Compositae și este originară din Australia și Noua Zeelandă. Planta crește până la 60-100 cm, are frunze lungi și înguste, flori mari de 4 cm în diametru, colorate foarte frumos în nuanțe strălucitoare de alb, galben, roz, roșu, violet sau portocaliu.

Plantele de interior toxice care trebuie evitate dacă ai copii și animale. Siptome grave de intoxicație: inflamații, blocarea căilor respiratorii și iritații

Helicrisum înflorește din vară până toamna dacă este cultivată în soluri bine drenate, ușor alcaline și umede. Iubește soarele și îi priesc verile lungi si călduroase. Trebuie udată regulat, se curăță de buruieni si are nevoie de saparea usoara a pamantului din jurul radacinilor, pentru a nu putrezi.

Se inmulteste prin seminte, ca toate plantele de gradina, adica in luna martie si se planteaza in locul permanent abia in mai.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Marian Golea știe ce zodii vor avea noroc ceresc tot restul anului. Acești nativi sunt numărul 1 și au parte de tot ce își doresc
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Dovada că NATO se pregăteşte de război cu Rusia! Ce se construieşte în estul Europei pentru lupta finală
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Zodii cu succes în carieră. E timpul să-și renegocieze contractele
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Sora lui Andrei Perneș trăiește o reală DRAMĂ! Ce a făcut la câteva ore de la înmormântarea fratelui său
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
George Simion, acces controversat la convenția conservatorilor americani
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca doritoare în Bundestag: o nouă șansă la alegerile din Germania