Impactul începerii noului an școlar asupra traficului urban

Începerea noului an școlar reprezintă pentru mulți adulți și copii un prilej de bucurie și un motiv de sărbătorit. Cu toate acestea, nu toate persoanele se bucură de acest eveniment, poate mai ales pentru că îl asociază cu creșterea semnificativă a aglomerației din traficul urban.
Filip Stan
24 sept. 2024, 17:27
Impactul începerii noului an școlar asupra traficului urban

Impactul începerii noului an școlar asupra traficului urban este foarte mare în multe localități, iar timpul necesar parcurgerii acelorași trasee, în aceleași intervale orare, după începerea noului an școlar poate crește substanțial comparativ cu cel necesar în perioada vacanței școlare de vară. Sunt situații în care timpul necesar poate crește chiar de câteva ori, iar de exemplu, un anumit traseu ce putea fi parcurs în medie în cincisprezece minute în perioada vacanței școlare de vară, după începerea noului an școlar acesta poate fi parcurs în medie în șaizeci de minute, în timpul zilelor lucrătoare și în anumite intervale orare, bineînteles depinde mult de modul în care se compară parcurgerea acestuia dar și de alte aspecte.

Sătule să petreacă timp îndelungat în trafic, multe persoane au început să caute pe cont propriu soluții de deplasare mai rapide, mai eficiente și chiar mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Este important ca fiecare dintre noi să ne gândim la modul în care influențăm traficul rutier, cum contribuim la aglomerarea acestuia și cum influențăm viața celor din jurul nostru, dar și să căutăm soluții care ar putea duce la reducerea aglomerației, a poluării și a stresului generat de acesta.

Uneori există modalități simple prin care putem să ne îmbunătățim calitatea vieții și în același timp putem contribui și la îmbunătățirea stării a multor persoane care ne înconjoară. Evitarea unor deplasări la orele de vârf, atunci când este posibil, și planificarea acestora în intervale în care nivelul aglomerației este mai redus, poate fi doar un exemplu.

Oamenii își aleg mijlocul de transport în funcție de diferite criterii, unii utilizează autoturismele, alții folosesc scutere, mulți recurg la mijloacele de transport în comun, și așa mai departe. Un singur mijloc de transport uneori nu este suficient sau eficient pentru a ajunge la o anumită destinație, iar din această cauză mulți oameni folosesc uneori mai multe mijloace de transport.

Mulți conducători de autoturisme au ajuns la concluzia că renunțarea la folosirea unui autoturism și utilizarea în locul acestuia a unui scuter poate fi o bună soluție prin care își pot reduce considerabil timpul petrecut în trafic. Unora le este greu totuși să renunțe definitiv la autoturism și preferă să și-l păstreze și în plus să-și achiziționeze un scuter, iar astfel să poată să-și aleagă pentru deplasările lor unul dintre cele două mijloace de transport, în funcție de nevoi dar și de diferite criterii.

Deși nu toate așezările se confruntă cu o creștere substanțială a aglomerației din traficul urban după începerea unui nou an școlar, totuși, în multe localități efectele sunt foarte vizibile. Aglomerația din traficul rutier afectează mulți oameni și nu numai, iar consecințele acesteia pot fi cu adevărat îngrijorătoare.

Prin implementarea unor soluții eficiente care să ducă la o mai bună fluidizare a traficului, impactul începerii noului an școlar asupra traficului urban poate fi redus. Uneori găsirea unor soluții optime care să reducă acest impact este de durată, iar de la găsirea și până la punerea în practică a acestora pot trece perioade mari de timp. Unele soluții pot presupune costuri foarte ridicate și pot fi dificil de pus în practică, însă, pe termen lung, beneficiile realizării unor investiții în fluidizarea traficului pot fi semnificative atât pentru confortul cât și pentru sănătatea participanților la trafic și chiar mai mult de atât.

Câteodată, fără investiții majore, eforturi susținute și ieșirea din zona de confort pentru cel puțin o perioadă de timp, este greu să poți realiza ceva, dar pot fi și situații în care rezolvarea unei probleme să poată fi făcută rapid, fără costuri foarte ridicate și fără să necesite niște eforturi prea mari.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
O zi ieșită din comun. Anunț surprinzător de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore