La sfârșitul lunii august, sediul companiilor rămase din grupul Interagro au fost mutate într-o altă clădire din sectorul 1. Nu se ştie daca este sau nu proprietatea acționarului. Obiectul de activitate al companiilor a fost completat cu mai multe coduri CAEN.
Conform ultimelor infrormații existente pe piață, sediul central al grupui de firme InterAgro din strada Verii nr 1-3, București (lângă sediul central al Poștei Române) a fost vândut la licitație, de fapt cedat în contul creanței pe care Ioan Niculae o avea către Romgaz, contra valorii de piață a imobilului de 4,4 milioane de euro, fără TVA.
La sfârșitul lunii august, Adina Niculae, fiica fostului magnat Ioan Niculae a publicat în Monitorul Oficial decizia de modificare a sediului social al tuturor firmelor din grupul Interagro în imobilul din str Pictor Henția Sava, sector 1, potrivit Economica.net.
Activul din strada Verii adjudecat de Romgaz este un teren de 230 mp și o clădire birouri S+P+7E+Etaj tehnic.Prețul de vânzare al acestuia a fost de 4,4 milioane de euro fără TVA, valoarea de piață. De fapt, imobilul din strada Veii fusese oricum girat de Interagro către Romgaz în contul datoriei inregistrate de companie pentru neplata gazelor cu preț preferențial virat în anii anteriori.
După această vânzare a imobilului în care se aflau toate birourile InterAgro, datoriile societății Interaction SRL, societatea vânzotoare a imobilului și care este societatea mamă a InterAgro, s-au redus considerabil. În ultimul tabel chirografar, din 30 august 2023, Interaction, firma mamă a InterAgro – pe care se afla înscris și imobilul din strada Verii 1-3, nu mai are datorii nici față de Romgaz, nici față de Nitramonia, cumpărată de Eusebiu Guțu. Singura creanță a firmei mamă este de 27 de milioane de lei, chiar către Interagro SA.
În plus, pe site-ul administratorului special Casa de Insolvență Transilvania (CITR) se mai regăsesc ca scoase la vânzare diverse terenuri agricole deținute de firma InterAgro. Tot anul acesta, CITR a vândut și 880 de hectare de teren agricol deținut în Teleorman de către InterAgro contra sumei de 4,5 milioane de euro fără TVA.
De curând, au mai fost vândute și activele a două dintre combinatele chimice de îngrășăminte deținute de Ioan Niculae și aflate în administrarea specială a lui Sierra Quadrant. Mai exact, cu plata a 36 de milioane euro, Eusebiu Guțu (deținptor al traderului de cereale popasul Trebeș și al producătorului de panificație Pambac Bacău) deține jumătate din imperiul din chimie al lui Ioan Niculae, prin Nitroporos și Amurco.
Celelalte două combinate care au mai rămas de vândut, Ga Pro Co Săvinești și Donau Chem Turnu Măgurele sunt și ele la vânzare tot la lichidatorul Sierra Quadrant.