„A sosit timpul să lăsăm cu totul în urmă trecutul colonial”, a declarat guvernatorul general din Barbados, Sandra Mason, într-un discurs ţinut în numele prim-ministrului Mia Mottley.
Barbados a avut o relație lungă și tulbure cu Marea Britanie. A fost locul de naștere al societății britanice sclavagiste, unde, potrivit istoricului barbadorian Hilary Beckles , britanicii „și-au făcut averea din zahărul produs de forța de muncă a sclavilor„ de unică folosință ”, iar această mare bogăție a asigurat locul Marii Britanii ca superputere imperială”, scrie laborhub.org.uk.
Barbadorienii încă luptă pentru a obține despăgubiri din Marea Britanie și Europa, după ce o comisie înființată de șefii de guvern din Caraibe a solicitat punerea în aplicare a unui plan de reparație în 10 puncte, pentru a compensa victimele crimelor împotriva umanității, sub formă de genocid, sclavie, comerț cu sclavi și apartheid rasial. Planul include scuze formale complete, un program de dezvoltare a popoarelor indigene, plus transferul de tehnologie și anularea datoriilor către instituțiile occidentale.
Insula s-a aflat sub controlul Marii Britanii din 1627 până la independența din 1966 și este monarhie constituțională, condusă de regină.