Premierul României, Marcel Ciolacu, a spus că instituțiile europene au făcut deja recomandări pentru introducerea impozitării progresive. Acest lucru nu înseamnă că această taxare vine peste companii fiindcă e un proces de durată, a explicat Ciolacu.
Fondul Monetar Internaţional de Investiții (FMI) va trimite o delegație în România. Vizita vizează anumite măsuri care ar putea genera creşterea taxelor. Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a comentat în stilul caracteristic scopul acestei vizite. „Au şi ei un plan de vacanțe să spunem. Că nu le-am cerut noi să vină. Ok, dau nişte sfaturi, în regulă”, a spus Tudose la Antena 3 CNN.
„FMI nu are dreptul să vrea. Nu suntem în acord cu FMI-ul. Ei fac aceste vizite de curtoazie în fiecare an. Şi eu când eram prim-ministru, am fost contemporan cu prezența lor la mine în birou. Mi-au spus viziunea, mi-au spus că în niciun caz, după analiza lor, n-o să ne închidem cu acel deficit. Eu spuneam că facem sub trei, ei spuneau că facem patru jumătate. Era alt context. Și acum eu cred că puteam să avem și nouă și o să vă explic de ce.
Eu atunci le-am spus foarte clar că bugetul se va închide cu deficitul sub trei și că dacă ei ies cu altă opinie îi dau în judecată pentru manipulare de piață, rating de ţară.. Am spus acest lucru. Adică nu suntem în acord cu FMI-ul, nu suntem în zona aia.
Doi, că avem deficitul mare. Cred că putea să-l ducem și la 10. De ce? Fiindcă este prima dată când avem un deficit care să duce în investiții. Da, avem 8% din PIB pe investiții. Nicio țară nu s-a dezvoltat fără acest șoc financiar, începând de la America de câmp, prin Germania, prin ce vreți dumneavoastră și sunt țări care au deficitul de patru ori cât noi. Au şi ei un plan de vacanțe, să spunem. Că nu le-am cerut noi să vină. Ok, dau nişte sfaturi, în regulă”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3 CNN.
Citește și Alertă de securitate. Iohannis convoacă CSAT din cauza dronelor rusești care cad în România