Nimic, oricât de greu, n-a putut s-o împiedice pe Gabi Shull (14 ani) să-şi împlinească cea mai mare dorinţă: să devină balerină, scrie eva.ro. Povestea ei, un exemplu de voinţă supraomenească, le poate servi drept model tuturor celor care cred că nu pot face ceva, deşi nu le lipseşte nimic important. Gabi nu are un picior, dar asta n-a oprit-o din drumul spre reuşită.
Citeşte şi Ce tipuri de cancer recidivează cel mai des
Fata, elevă în statul american Missouri, dansa de la trei ani. La nouă ani, pasiunea sa a fost spulberată de un diagnostic foarte grav – suferea de o formă rară de cancer osos, osteocarcom, iar medicii i-au amputat piciorul drept. Părinţii ei se temeau de ce era mai rău.
Gabi a simţit mai întâi că ceva nu este în regulă în ianuarie 2011, după ce a căzut în genunchi, în timp ce patina. La început, părinţii au crezut că piciorul se resimte după căzătură, dar după două săptămâmni în care situaţia nu s-a îmbunătăţit deloc, au dus-o la spital pentru o radiografie. Iniţial, medicii au crezut că a suferit o fractură de stres, dar un RMN făcut câteva săptămâni a relevat că fata avea cancer.
„Am fost la doctore şi când ne-a dat vestea nu l-am crezut. Ne-a zis: „Fiica dumneavoastră are ce credem noi că e, ar putea fi cancer.
Un tip de cancer numit Osteosarcom”. Am fost şocaţi. A trebuit să ne spună încă o dată, pentru că nu-l credeam. Am crezut că nu-mi aud bine urechilor”, a povestit Debbie, mama fetei. „Gabi m-a întrebat de ce i s-a întâmplat asta ei, iar eu i-am spus că nu ştim de ce uneori oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele, dar va trebuie să facem tot ce putem ca să trecem peste asta şi asta am făcut”, a continuat femeia.
Citeşte şi O balerină de 17 ani din România a murit în Anglia din cauza anticoncepţionalelor
După 12 săptămâni de chimioterapie, tratament aplicat pentru a reduce tumoarea la o dimensiune operabilă, părinţii aveau de ales între alte tratamente şi amputarea piciorului, dar ei au optat pentru rotaţieplastie, o procedură prin care implică amputarea piciorului pentru eliminarea genunchiului afectat de cancer, apoi reataşarea piciorului răsucit la 180 de grade de piciorul tăiat. Astfel, încheietura piciorului îndeplineşte acum rolul genunchiului, această metodă permiţând o mobilitate maximă