Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate. Ce trebuie să ştie toţi românii!

Durata imunității la coronavirus după infectare poate varia foarte mult de la persoană la persoană, potrivit datelor unui studiu. Astfel, în anumite cazuri, imunitatea ar putea dura chiar şi zeci de ani.
Alina Costache
25 mart. 2021, 12:51
Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate. Ce trebuie să ştie toţi românii!

Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate. Oamenii de ştiinţă spun că unii indivizi care aveau anticorpi neutralizanți împotriva COVID-19 au experimentat scăderea nivelului acestor anticorpi după doar câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate. Ce trebuie să ştie toţi românii!

Mai mult  de o treime dintre participanți nu au avut modificări ale nivelurilor de anticorpi după cel puțin șase luni și unii chiar au observat o creștere a nivelului de anticorpi, sugerând că imunitatea lor ar putea dura zeci de ani. Cel puțin 10% nu au avut niciodată niveluri detectabile de anticorpi.

Echipa de cercetători de la Duke-NUS Medical School din Singapore, spune că descoperirile dovedesc că unii pacienți infectați anterior au un risc mai mare decât alții de reinfectare.

„Mesajul cheie din acest studiu este că longevitatea anticorpilor neutralizanți funcționali împotriva SARS-CoV-2 poate varia foarte mult și este important să se monitorizeze acest lucru la nivel individual”, a spus autorul corespunzător, dr. Wang Linfa, director al secției de Boli infecțioase la Duke-NUS Medical School.

Pentru studiul publicat în The Lancet Microbe, echipa de cercetători a analizat 164 de pacienți COVID-19 din Singapore timp de șase până la nouă luni.

Fiecare dintre pacienți au făcut teste de sânge, pe care cercetătorii le-au analizat pentru anticorpi neutralizanți și pentru celulele T, un tip de celule albe din sânge care ucid virusurile. Datele au fost apoi folosite pentru a ajuta la crearea unui algoritm pentru a prezice traiectoriile anticorpilor neutralizanți în timp.

Participanții au fost clasificați în cinci grupuri, în funcție de cât a durat imunitatea lor împotriva COVID-19.

Primul grup, numit grupul „negativ”, nu a avut niciodată anticorpi neutralizanți detectabili și a constituit aproximativ 11,6 la sută din pacienți.

Următorul grup, grupul „în scădere rapidă”, a reprezentat 26,6 la sută dintre pacienți și a avut niveluri timpurii variate de anticorpi care au scăzut rapid, în câteva zile. Apoi, grupul „în scădere lentă” a avut anticorpi care s-au estompat în șase luni, reprezentând 29% din participanți.

Citeşte şi: STUDIU Infectarea cu virusul SARS COV 2 nu oferă imunitate totală în faţa reinfectării
 

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!