Cele mai multe magazine sunt deschise în sectorul 6, ce cuprinde cartierele Militari şi Drumul Taberei. Acesta este singurul sector cu peste 100 de unităţi. La polul opus se află sectorul 5, cu doar 45 de magazine. Sectorul 5 cuprinde cartiere precum Ferentari sau Rahova, printre cele mai sărace din Bucureşti.
Jucătorii din comerţul modern şi-au împărţit diferit Bucureştiul în funcţie de formatul magazinelor din portofoliu. Astfel, reţelele de tip discount au acoperit şi sectoare mai sărace cum este sectorul 5, pe când retailerii care nu se poziţionează pe segmentul celui mai mic preţ au deschis cele mai multe magazine în sectorul 1.
Numărul de unităţi de comerţ modern din fiecare sector nu este întotdeauna direct proporţional cu populaţia acestora în contextul în care sectorul 1 este cel mai mic, cu nici 230.000 de oameni, potrivit statisticilor oficiale. Aici însă locuiesc persoanele cu venituri peste medie, aşa că retailerii au găsit un imbold să meargă.
Un exemplu în acest sens este chiar Mega Image, liderul incontestabil al comerţului din Bucureşti. Belgienii au aici 368 de magazine, respectiv 73% din totalul unităţilor de comerţ modern din Capitală. Cele mai multe sunt deschise în sectoarele 1 şi 2, locuite de persoane cu venituri mai mari. La polul opus se află sectoarele 4 şi 5, cele mai sărace ale Capitalei, unde lanţul de supermarketuri şi magazine de proximitate nu s-a înghesuit să deschidă unităţi.
Sursa: Ziarul Financiar