„Mie mi-e teamă, în zona centrală, de efectul de domino. Aţi văzut cum sunt imobilele construite pe strada Republicii, sunt lipite unul de altul. Pe unele dintre ele s-au făcut intervenţii de reparaţii, întreţinere, consolidare. Municipalitatea mai are foarte puţine clădiri în zonă, cele mai multe au fost restituite, iar când vrem să facem o consolidare, fie nu vrea cel care este proprietarul de la etajul I, fie nu vrea cel de la parter şi tot aşa”, a declarat Aurel Simionescu, potrivit Agerpres.
Primarul de Brăila a cerut şi un inventar cu adăposturile de la subsolurile de bloc, care ar trebui folosite în caz de necesitate, pentru că există informaţii că au devenit depozite de murături şi conserve.
„Vom inventaria inclusiv clădirile cu risc seismic. Există obligaţia ca asociaţiile de proprietari care beneficiază de o expertiză de acest tip să continue după aceea activitatea. Noi avem astfel de expertize, dar atunci când s-au pus în faţa oamenilor costurile aferente lucrărilor de consolidare, aceştia nu au vrut să continue demersurile”, a mai spus Aurel Simionescu.