În ce domeniu să te angajezi pentru a te feri de criză sau recesiune. Domeniile sigure în care se câștigă mulți bani

În contextul în care o lume se prefigurează o criză, tot mai mulți oameni se gândesc să se îndrepte către domenii care îi pot pune la adăpost de o eventuală recesiune. Astfel, specialiștii au identificat 5 domenii care te pot pune la adăpost de efectele crizei.
Alina Costache
26 oct. 2024, 13:25
În ce domeniu să te angajezi pentru a te feri de criză sau recesiune. Domeniile sigure în care se câștigă mulți bani

În contextul crizei, mai multe companii din România și de la nivelul întregii lumi, au anunțat că pregătesc restructurări sau chiar au făcut concedieri masive. Mai multe paliere ale economiei vor fi afectate de criză, iar în industria auto, precum și în tehnologie și în producție, s-au făcut concedieri. Află în ce domenii să lucrezi pentru a te feri de criză.

Ce spun specialiștii despre cele mai sigure domenii pentru a te feri de criză

Sorina Faier, specialist în Resurse Umane, a precizat pentru cotidianul Ziare.com că acest fenomen este total adevărat și că există unele domenii care sunt la adăpost de efectele crizei financiare.

„Într-o lume în continuă schimbare, incertitudinile economice sunt la ordinea zilei, iar recesiunile pot surveni fără să dăm semne de avertizare. Frecvent, acestea sunt precedate de concedieri în masă, ceea ce generează temeri legitime în rândul angajaților privind viitorul locului lor de muncă. În acest context, este esențial să ne orientăm spre domeniile care oferă nu doar stabilitate, ci și posibile creșteri salariale, chiar și în vremuri dificile.”, a precizat specialista.

Citește și : Crimă șocantă în Germania. Un român de 47 de ani este acuzat că și-a ucis iubita și a zidit-o în perete

Printre domeniile care sunt cele mai la adăpost de criză se numără domeniul sănătății, industria IT, domeniul educației, al serviciilor esențiale și cel agroalimentar.

Domeniul sănătății este, fără îndoială, una dintre cele mai reziliente industrii. Medici, asistenți medicali, farmaciști și personal de suport sunt întotdeauna ceruți, indiferent de starea economică. Odată cu îmbătrânirea populației și creșterea cererii pentru servicii de sănătate, acest domeniu promite stabilitate pe termen lung.”, precizează Sorina Faier.

Referitor la industria IT, Faier ia în calcul avansul tehnologic care va cere tot mai mulți specialiști în acest domeniu.

Industria IT a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se adapta la crize. Cererea pentru specialiști în dezvoltare software, securitate cibernetică, analiza datelor și suport IT a crescut exponențial. Cu digitalizarea accelerată, domeniul IT este previzibil ca având o traiectorie ascendentă.”, adaugă Sorina Faier.

Despre domeniul educației, specialista spune că există o nevoie permanentă de profesori, educatori și dascăli, mai ales în contextul educației online, care ia un avans tot mai mare.

„Un alt sector rezilient este educația. Deși unele locuri de muncă pot fi afectate în cazul reducerilor de buget, nevoia de educatori, profesori și formatori este constantă. Educația online a căpătat avânt, iar specialiștii în formare profesională se bucură de cerere crescută.”, a mai spus specialista.

Citește și : Pensia uriaşă pe care o primeşte Petre Roman după recalculare. „Merit, am 50 de ani de muncă”

În legătură cu domeniul serviciilor esențiale, precum utilitățile : transportul public, furnizarea de gaze, apă și energie. Nu prea se fac concedieri în acest domeniu și angajații trec ușor peste criză.

Domeniul serviciilor esențiale, cum ar fi utilitățile – apă, energie, gaze, și transportul public, este de asemenea crucial. Aceste meserii oferă nu doar un venit stabil, ci și beneficii suplimentare, cum ar fi pensii și asigurări de sănătate.”, se mai arată în analiza acesteia.

În final, un domeniu esențial în care nu se resimte criza este domeniul agroalimentar, deoarece nevoia de hrană nu depinde de recesiune.

Domeniul agroalimentar este o constantă în viața cotidiană și are un impact semnificativ în perioada crizelor. Fie că vorbim de procesare alimentară sau distribuție, nevoia de hrană nu se reduce în timp de recesiune.”, își încheie Sorina Faier declarația.

DailyBusiness
Pensiile cresc spectaculos! Noi beneficii pentru pensionari. Cine și cum se califică
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masa lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cât costă să faci succesiunea după 10 ani. Suma nu e deloc mică
Capital.ro
Toată lumea va fi scanată. Se schimbă cărțile de identitate. Se aplică în toate statele UE
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Celebru actor a fost învins de o boală grea. Ce tragedie!
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ce urmează să se întâmple cu salariile unei categorii de români. Guvernul a pregătit noi măsuri. Despre ce este vorba
Cancan.ro
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când au văzut-o așa 😲
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Permisul de conducere digital. ORDIN de la UE! Când va fi aplicat în toate statele
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul tată îl ignoră atât pe el, cât și pe Ianis: "Să nu uite"
substantial.ro
Accidentul vascular cerebral ischemic: Semne esențiale și importanța tratamentului rapid
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia