Programul are un avatar animat care pune întrebări subiecților, aprobă atunci când este cazul și ghidează conversația în funcție de răspunsurile pacientului. Totul se petrece în timp ce urmărește mișcările pacientului cu ajutorul senzorilor Microsoft Kinect și a unui software de monitorizare al feței, scrie scieneworld.ro
În momentul de față diagnosticarea depresiei se bazează pe răspunsurile pacientului din chestionare standard. Cu toate că limbajul corporal poate indica spre această afecțiune, subtilitatea acestui mecanism îl poate face pe evaluator să nu observe anumite indicii, fapt ce ar putea duce la un diagnostic greșit.
Citeşte şi Un nou medicament poate trata depresia în câteva ore
Diagnosticarea corectă a depresiei depinde foarte mult de experiența doctorului, dar și de abilitatea pacientului de a-și exprima sentimentele. Drept urmare, se întâmplă de multe ori ca afecțiunea să nu fie percepută.
SimSensei este doar unul dintre programele care sunt în momentul de față în curs de dezvoltare și au ca scop înregistrarea modului în care persoanele cu depresie realizează contactul vizual, zâmbesc, se mișcă în scaun și dau alte mici indicii despre afecțiunea lor.