In Rusia, pe masa de Craciun sunt puse intotdeauna 12 preparate culinare, nici mai mult nici mai putin, care onoreaza memoria celor 12 apostoli. Tot in ziua de Craciun, rusii merg la biserica pentru a canta colinde. Mos Gerila (Ded Moroz) este cel care aduce cadouri copiilor.
Pentru a ura Craciun fericit in Rusia trebuie sa spui: „Pozdrevlyayu s Novym Godom i Rozhdestvom!”
Italia este tara in care sarbatorirea Craciunului incepe cu 8 zile inainte de Craciun si dureaza 3 saptamani. Aceasta perioada se numeste Novena. Copiii obisnuiesc sa se imbrace in ciobani si sa incante adultii cu poezii si cantecele specifice perioadei. Spre deosebire de traditiile celorlalte popoare, potrivit carora cadourile sunt desfacute de copii in data de 25 decembrie, copiii din Italia isi despacheteaza cadourile abia pe 6 ianuarie.
Daca vrei sa urezi Craciun fericit in Italia, trebuie sa inveti urmatoarele cuvinte: „Buon Natale”.
Sarbatoresti Craciunul in Suedia? Nu uita sa spui oamenilor pe care ii intalnesti „God Jul”. Ceremonia Sfintei Lucia da startul festivitatilor de Craciun in Suedia. Inainte de a rasari soarele, in zorii zilei de 13 decembrie, cea mai tanara femeie din familie se imbraca in alb si isi pune o coronita pe cap. Aceasta iti trezeste parintii si le ofera cafea si chifle.
De regula, in dimineata Craciunului bisericile sunt iluminate cu sute de lumanari si bradul este impodobit cu doua zile inainte de Craciun.
Etiopia este o destinatie neobisnuita pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, insa daca ai de gand sa fii nonconformista trebuie sa stii urmatoarele lucruri. In primul rand, „Craciun fericit” se spune „Melkin Yelidet Beaal”. Apoi, in ziua de Craciun se merge la biserica, acolo unde barbatii stau separat de femei. La finalul slujbei, oamenii inconjoara biserica de 3 ori. Copiii primesc haine de la Mos Craciun.
Citeste mai mult pe feminis.ro.