Printre premierele viitoarei stagiuni se numără opera comică „Gianni Schicchi”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, programată în luna mai 2026 și musicalul cu licență internațională „Charlie și fabrica de ciocolată”, în regia lui Emil Pantelimon, programat în luna martie 2026. Spectatorii care doresc să își asigure locuri încă de pe acum la spectacolele stagiunii viitoare, își pot achiziționa bilete și abonamente începând cu luna aprilie 2025. Abonamentele asigură loc la 10 reprezentații de weekend la Sala Mare a instituției, cu excepția premierelor. În funcție de varianta aleasă, abonamentele cuprind puzzle-uri, seturi cadou și obiecte promoționale OCC. Mai multe detalii pe site-ul instituției. Cu o identitate vizuală proaspătă și funcționalități extinse, site-ul operacomica.ro devine principalul punct de întâlnire între instituție și publicul său, pregătit să reflecte diversitatea repertoriului și energia unui teatru în continuă creștere.
Luna aprilie aduce pe scena OCC două titluri recunoscute de UNITER
Două dintre cele mai apreciate producții ale Operei Comice pentru Copii – „Elixirul dragostei” și „Matilda, the Musical” – nominalizate, în ediții consecutive, la Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol pentru copii, vor putea fi vizionate în luna aprilie în Sala Mare, într-un context simbolic care transformă această lună într-o adevărată sărbătoare a performanței teatrale.
Nominalizată în 2024, opera „Elixirul dragostei”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, este programată între 5 și 13 aprilie. Spectacolul propune o transpunere scenică accesibilă și fermecătoare a operei comice compuse de Gaetano Donizetti, care păstrează fidelitatea față de textul original și funcționează ca o veritabilă inițiere în universul operei clasice. Decorurile spectaculoase poartă semnătura scenografului Adrian Damian.
În perioada 25-27 aprilie, spectatorii sunt invitați să descopere sau să revadă musicalul „Matilda, the Musical”, în regia lui Emil Pantelimon, adaptare din celebra poveste semnată de Roald Dahl, care a primit nominalizare pentru ediția din acest an a Premiilor UNITER. Această producție complexă și energică aduce pe scenă actori profesioniști și copii talentați din programul School of Musical, într-un spectacol de forță care îmbină muzica, dansul și teatrul dramatic într-o construcție scenografică semnată de Vladimir Turturica.
„Pentru noi, copiii sunt cei mai sinceri și exigenți spectatori. Faptul că juriile UNITER au recunoscut doi ani consecutiv producțiile noastre este o mare bucurie și o validare a misiunii OCC: să creștem publicul prin artă de calitate, de la cea mai fragedă vârstă”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției. Nominalizările la Premiile UNITER – „Elixirul dragostei” în 2024 și „Matilda, the Musical” în 2025 – confirmă direcția artistică a Operei Comice pentru Copii și subliniază faptul că teatrul dedicat copiilor nu înseamnă compromis, ci responsabilitate, rafinament și impact educațional. Biletele pentru cele două spectacole sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
Spectacole accesibilizate în limbajul semnelor, împreună cu Fundația CODA – Farmecul Tăcerii
În parteneriat cu Fundația CODA – Farmecul Tăcerii, Opera Comică pentru Copii oferă în această primăvară două reprezentații speciale accesibilizate în Limba Semnelor Române (LSR), dedicate copiilor și familiilor cu deficiențe de auz. Pe 28 martie, publicul este invitat la baletul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, un spectacol plin de grație și magie semnat de Corina Dumitrescu și prezentat într-un format incluziv, iar pe 4 aprilie, micii spectatori pot descoperi universul iluzionismului în spectacolul „Poveste magică”, conceput și prezentat de magicianul Bogdan Muntean. Aceste inițiative reflectă angajamentul OCC de a oferi acces egal la cultură și de a transforma experiența teatrală într-una prietenoasă, adaptată diversității publicului său.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din 2014 de soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, OCC îi apropie pe cei mici de artă și cultură prin spectacole de operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă și teatru muzical, dar și prin proiecte inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, „Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, „Petreceri de ziua de naștere”, „Aventura Parc”, „Abonamente” și „Voluntariat”.