Pe de altă parte, Bucureştiul, Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu câştigă cel mai mult din parcări. apitol. Primăriile câştigă 139 mil. lei pe an din administrarea parcărilor.
Potrivit raportului, tariful anual pentru parcările de reşedinţă variază între 30 şi 100 lei în localităţile mici, respectiv între 70 şi 150 lei în oraşele mari. Pentru abonamente, preţurile de închiriere variază între 15 lei/lună şi 1.000 lei/lună. Din numărul total de locuri de parcare, 595.882 sunt rezidenţiale.
Numărul total al locurilor de parcare de pe stradă (on-street) este de 403.148, dintre care 128.735 sunt cu plată, 252.742 sunt fără plată, 13.728 sunt pentru persoane cu dizabilităţi, 124 sunt pentru maşini electrice. 9.742 sunt parcări inteligente.
„Nu suntem mulţumiţi de locurile de parcare. Trebuie să vii cu cel puţin 10-15 minute înainte să găseşti, să dai ture şi să găseşti un loc de parcare. Ce ar trebui? Să construiască parcări, nu? Probabil supraetajate, subterane. Cu siguranţă există soluţii, cum alte ţări au găsit, cu siguranţă se găsesc şi la noi”, spune o şoferiţă pentru Mediafax.
„Ar trebui să reorganizeze sensurile unice dintre străzi, să ridice maşinile vechi care sunt destul de multe”, adaugă un alt şofer.
„Drumul Taberei, Militari au în continuare nevoie de locuri de parcare. Trebuie uitat şi la alte posibilităţi. Posibilităţile de a realiza parcări semi-îngropate şi deasupra lor terenuri de sport şi de joacă. Este foarte important să existe parcări, dar este esenţial să existe şi spaţii libere şi spaţii publice care să nu fie ocupate de maşini”, spune Sabina Leopa, expert în urbanism, pentru sursa citată.