Românii comandă peste 15 burgeri pe minut, peste 22.000 de burgeri sunt livraţi zilnic

Peste opt milioane de burgeri au fost comandaţi în ultimul an prin intermediul unei aplicaţii de livrare, România fiind astfel ţara cu cele mai multe comenzi de burgeri din regiunea Europei de Sud-Est şi pe locul 4 la nivel global, din cele 23 de ţări în care operează platforma.
Filip Stan
27 mai 2024, 19:47
Românii comandă peste 15 burgeri pe minut, peste 22.000 de burgeri sunt livraţi zilnic
Restaurantele din Cluj s-au luat la întrecere cu cele din Mamaia

Analiză Glovo: Peste 22.000 de burgeri sunt livrați zilnic în România, ţara noastră fiind pe primul loc în Europa de Sud-Est la comenzile de acest preparat.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerului, sărbătorită la nivel global pe 28 mai, Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, a realizat o analiză a comenzilor pentru îndrăgitul fel de mâncare. Peste 8 milioane de burgeri au fost comandați prin Glovo în ultimul an, România fiind astfel țara cu cele mai multe comenzi de burgeri din regiunea Europei de Sud-Est și pe locul 4 la nivel global, din cele 23 de țări în care operează platforma.

Un șaormar câștigă mai mult decât un profesor sau un polițist. Ce salariu primește un angajat la fast-food

Astfel, în România se comandă peste 15 burgeri pe minut, în total numărul comenzilor din ultimele 12 luni depășind 8 milioane. Cele mai multe comenzi s-au livrat pe 15 decembrie 2023, când au fost comandați prin Glovo peste 33.000 de burgeri în întreaga țară, respectiv un burger la fiecare 3 secunde.

Bucureștenii, constănțenii și clujenii, cei mai avizi consumatori de burgeri

Cei mai mulți burgeri au fost comandați anul trecut în București, Constanța și Cluj-Napoca, orașe urmate de Iași și Brașov, în timp ce orașele în care se comandă cel mai des sunt Târgu-Mureș și Oradea. Când vine vorba de gusturi, utilizatorii din București preferă cel mai mult burgerii cu brânză, pui și bacon, în timp ce clujenii și constănțenii aleg deseori pe lângă aceste ingrediente și varianta de dublu burger.

Totodată, cel mai mare fan burgeri este un clujean care a comandat burgeri de peste 200 de ori, în timp ce cea mai scumpă comandă aparține unui utilizator tot din Cluj-Napoca care făcut o comandă de burgeri de aproximativ 1700 de lei.

Potrivit datelor analizate, românii preferă să comande burgeri mai ales în sezonul de iarnă, însă în luna octombrie au fost înregistrate cele mai multe comenzi în această categorie. De asemenea, ziua din săptămână în care utilizatorii au plasat cele mai multe comenzi de burgeri anul trecut a fost vinerea. În ceea ce privește intervalul orar, vârful comenzilor s-a situat între orele 19:00 – 20:00, semn că burgerul acoperă, de cele mai multe ori, masa de seară.

Românii comandă o pizza la fiecare trei secunde! Suntem pe locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi

Țara noastră ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza și primul loc în Europa de Sud-Est, ele mai multe livrate fiind în București, unde se comandă chiar mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona.

Citește și Carmen Brumă, reţetă fantastică de pizza „de slăbit”, fără făină. Un deliciu pentru doamnele sofisticate

Topul oraşelor cu cei mai mulţi pasionați de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Oradea şi Braşov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat merge către un utilizator din Iaşi, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depăşind recordul din anul precedent.

Printre altele, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost făcută anul trecut de către un utilizator din Constanţa.

Cât despre gusturi, românii rămân trup și suflet sortimentelor tradiționale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita şi Capriciosa.

De asemenea, finalul săptămânii pare ideal pentru a mânca o felie gustoasă de pizza, ar putea spune românii.

Iarna, perioada ideală să mănânci pizza

Vinerea şi sâmbăta sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32% din totalul comenzilor fiind plasate doar în aceste zile.

Mai mult decât atât, momentul de consum preferat este seara, în intervalul orar 19:00 şi 21:00 fiind plasate mai mult de o treime din totalul comenzilor, potrivit Agerpres.ro.

„Minutul de aur” s-a înregistrat în data 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde şi jumătate!

Astfel, iarna rămâne anotimpul în care se comandă cele mai multe pizza în România.

Citește și Rețeta genială de pizza a lui chef Sorin Bontea. Secretul unui blat crocant

La nivel anual, rata de consum a fost constantă, iar data de 8 martie rămâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000, arată aplicația Glovo, cea mai utilizată platformă pentru comenzi din România, și nu numai.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare multi-categorie care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine specializate. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, platforma este activă în 23 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cum i-a numit UEFA pe „tricolori”, după gestul incredibil de la Munchen! Naționala României, mesaj de despărțire la plecarea din Germania
Capital.ro
Marea actriță a României s-a stins. Doamna noastră a tras cortina
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Cutremur în politică: europarlamentarul, prins în ”fapt” pe Tinder?! Iubita l-a PĂRĂSIT!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Peste 12 piloți ucraineni se antrenează pe F-16 în Danemarca și SUA
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?