În septembrie, ridicare gratuită a deşeurilor electrice şi a becurilor în companii

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a semnat miercuri protocoale de colaborare cu Asociaţiile Colective Ecotic, Recolamp, Environ şi SNRB (Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor). Astfel, în luna septembrie va fi o campanie de colectare gratuită a deşeurilor electrice şi electronice precum şi a surselor luminoase din instituţiile de stat şi din companiile private.
Romania TV
30 aug. 2012, 06:53
În septembrie, ridicare gratuită a deşeurilor electrice şi a becurilor în companii

Protocoalele au ca scop îndeplinirea atribuţiilor legale ce revin, atât Ministerului Mediului şi Pădurilor, cât şi Asociaţiilor Colective autorizate pentru preluarea responsabilităţii producătorilor de echipamente electrice şi electronice, în domeniul gestionării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi în domeniul gestionării deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA).

Încheierea acestor Protocoale de colaborare reprezintă un argument în favoarea susţinerii pe care ministrul Rovana Plumb o acordă demersurilor comune ale autorităţilor de mediu şi ale Asociaţiilor Colective implicate efectiv în colectarea deşeurilor, demersuri care vor contribui la atingerea obiectivelor pentru gestionarea DEEE şi DBA.

Ministerul Mediului şi Pădurilor sprijină eforturile şi campaniile de informare derulate de Asociaţiile Colective în vederea creşterii gradului de conştientizare a populaţiei şi a mediului de afaceri şi instituţional cu privire la colectarea selectivă a DEEE şi DBA.

Asociaţiile Colective asigură resursele financiare necesare iniţierii periodice de proiecte, campanii şi activităţi de informare a populaţiei şi a mediului de afaceri şi instituţional cu privire la stimularea colectării DEEE şi DBA, asigură organizarea şi derularea proiectelor şi campaniilor de informare, realizează şi pun la dispoziţia publicului şi a  mediului de afaceri materiale informative cu privire la gestionarea acestor tipuri de deşeuri.

Astfel, în baza Protocoalelor semnate de MMP şi Asociaţiile Colective Ecotic, Recolamp, în perioada septembrie – noiembrie 2012 se va organiza, pe întreg teritoriul României, o campanie de informare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, inclusiv becuri economice şi tuburi fluorescente, intitulată „Ziua Verde în organizaţia ta”.

În perioada campaniei, instituţiile de stat sau companiile private vor beneficia de ridicarea gratuită, de la sediile lor, a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (cantitate minimă pentru o ridicare – 100 kg), inclusiv a surselor de lumină (cantitate minimă pentru o ridicare – 20 kg).

Ca urmare a Protocolului semnat cu Asociaţia Environ se va derula o campanie la nivel naţional intitulată ”Baterel şi Lumea Non-E”, care se adresează elevilor din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, dar şi cadrelor didactice.

Proiectul are ca scop realizarea unei reţele naţionale de colectare şi reciclare selectivă (în special a DEEE şi a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi) prin intermediul concursurilor deşeuri şi al unor proiecte de colectare selectivă.

În timpul Campaniei, în unităţile şcolare va fi distribuit material didactic auxiliar sub forma unui Ghid de colectare selectivă cu modele practice – Lumea NON-E – structurat pe teme care vizează ecologia, efectele nocive ale deşeurilor asupra mediului, colectarea şi reciclarea a 10 tipuri de deşeuri: hârtie, PET, sticlă (albă şi colorată), textile, anvelope, metale feroase şi neferoase, DEEE, baterii, materiale de construcţii.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'