‘Noi primim arme, inclusiv letale, și nimeni nu-i poate interzice acest lucru Ucrainei suverane. Cu totul altceva este că nu se obișnuiește să se afișeze lista țărilor, însă este vorba de peste zece țări doar din Europa. Cu acestea avem niveluri diferite de cooperare tehnico-militară, iar la ora actuală aceasta se dezvoltă’, a spus Cialîi.
În afară de aceasta, potrivit lui Cialîi, în SUA se bucură de o largă susținere ideea conform căreia Ucrainei ar trebui să i se ofere mai multe arme.
Cialîi a precizat că în prezent Ucraina primește deja din SUA sisteme de comunicare, de vizibilitate nocturnă, tehnică medicală, radare anti-baterie, mașini de luptă blindate, sisteme robotizate, inclusiv de deminare, informații obținute de serviciile de spionaj spațial, potrivit Agerpres.
Camera Reprezentanților a SUA a votat, la sfârșitul lui martie, o rezoluție în care îi cerea președintelui american Barack Obama să aprobe furnizarea de arme letale Ucrainei, pentru a se putea apăra de agresiunea rusă. Anterior, Casa Albă anunța că SUA livrează Ucrainei echipamente militare neletale în valoare de 75 de milioane de dolari.