Încă două familii evacuate în urma alunecărilor de teren din judeţul Vâlcea

Încă două familii din localitatea vâlceană Alunu au fost evacuate joi din cauza alunecărilor de teren din zonă, alte patru familii fiind evacuate în a doua jumătate a lunii mai, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Alexandru Concioiu.
Romania TV
01 iun. 2017, 19:15
Încă două familii evacuate în urma alunecărilor de teren din judeţul Vâlcea

Decizia a fost luată joi de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alunu, dat fiind pericolul iminent de pătrundere a masei de pământ în incinta unei gospodarii din zonă cât și distanța foarte mică până la drumul județean 605 C, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.

Totodată, Comitetul Local a stabilit să solicite sprijinul Administrației Naționale Apele Române pentru lucrări de intervenție operativă, în condițiile în care există riscul ca masele de pământ în mișcare să ajungă în albia râului Olteț, curs de apă aflat în administrarea SGA Vâlcea, sprijinul Consiliului Județean Vâlcea, administratorul drumului județean DJ 605C, pentru lucrări specifice de punere în siguranță a platformei drumului și a podului existent la km 7+133, dar și ajutorul Ministerului Economiei, Minister sub autoritatea căruia se află Complexul Energetic Oltenia, societate ce are în administrare o suprafață de 29,11 ha, aproximativ jumătate din suprafața alunecată, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, însoțit de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și de specialiști din cadrul Prefecturii, ai Consiliului Județean și ai altor structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, s-au deplasat în zona afectată de alunecarea de teren din localitatea Alunu.

Prefectul a dispus convocarea în regim de urgență în ziua de 2 iunie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, urmând a fi analizate, dezbătute, aprobate propunerile Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alunu și dispuse măsuri în consecință.

În prima parte a lunii mai, după câteva zile de ploi abundente, s-a activat o alunecare de teren la halda de steril a Carierei Berbești Vest. Alunecarea a început într-o zonă din extravilanul comunei Alunu și a continuat, afectând terenuri proprietate privată, precum și terenuri aflate în proprietatea primăriei localității, pe o suprafață totală de circa 18 hectare, pe care se afla o plantație de salcâm.

Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Alunu au constatat, pe 16 mai, că alunecarea de teren se îndreaptă spre două gospodării în care locuiau cinci persoane și s-a decis evacuarea lor. În zilele care au urmat au mai fost evacuate două familii. Gospodăriile celor patru familii evacuate au fost demolate controlat, pentru relocarea bunurilor.

Monitorizarea și intervenția de la Alunu a fost asigurată de către CLSU, pompieri, polițiști, jandarmi și echipe de la Direcția Minieră Berbești.

Pentru încetinirea deplasării maselor de pământ pe traiectoria de deplasare a acestora au fost construiți trei pinteni de blocaj.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'