Încă o lovitură pentru Vladimir Putin din partea Germaniei. Ministrul Apărării: „UE trebuie să discute interzicerea importurilor de gaze din Rusia, după atrocitățile de lângă Kiev”

Uniunea Europeană trebuie să discute despre interzicerea importurilor de gaze ruseşti, după ce forţele ruse au fost acuzate de comiterea de atrocităţi în apropiere de Kiev. Declaraţia tranşantă aparţine ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, care susţine că "astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns".
Filip Stan
04 apr. 2022, 15:01
Încă o lovitură pentru Vladimir Putin din partea Germaniei. Ministrul Apărării:

Încă o lovitură pentru Vladimir Putin din partea Germaniei. Ministrul german al Apărării vrea interzicerea importurilor gazor ruseşti în Uniunea Europeană.

„Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”, a declarat Christine Lambrecht, într-un interviu acordat postului public ARD, potrivit News.ro.

Până în prezent, oficialii de la Berlin au rezistat solicitărilor repetate de a impune un embargo asupra importurilor de energie din Rusia, în condiţiile în care economia Germaniei şi a altor state europene sunt prea dependente de gazele ruseşti. Rusia asigură 40% din necesarul de gaze al Europei.

Citeşte şi: Efectele războiului asupra unui băiat de 5 ani din Ucraina. „Fiul meu ascunde pâine prin casă de teamă că vom rămâne fără mâncare”

Încă o lovitură pentru Vladimir Putin din partea Germaniei. Ministrul Apărării: „Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie trași la răspundere”

Christine Lambrecht a subliniat că miniștrii UE vor trebui acum să discute despre o interdicție.

De asemenea, ministrul de Externe, Annalena Baerbock, a cerut duminică sancțiuni mai dure împotriva Moscovei, însă nu a menționat sectorul energetic.

„Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie trași la răspundere. Vom înăspri sancțiunile împotriva Rusiei și vom ajuta și mai mult Ucraina să se apere”, a spus ea pe Twitter.

Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană lucrează la sancțiuni suplimentare de ceva timp. În schimb, comisarul pentru Economie, Paolo Gentiloni, a subliniat sâmbătă că orice măsuri suplimentare nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a declarat sâmbătă că a preluat controlul complet asupra regiunii Kiev pentru prima dată de când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie.

Primarul din Bucea, un oraș eliberat la 37 km nord-vest de capitală, a declarat că 300 de locuitori au avut fost ucis de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzația, spunând că imaginile și fotografiile care arată cadavrele din Bucea sunt ”încă o provocare” a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, într-o declarație, organizațiilor internaționale precum Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocități.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, după masacrul din Ucraina: „Justiţia internaţională trebuie să prevaleze!”

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei, fata maltratată de iubitul polițist: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Rusia promovează politicieni anti-sprijin Ucraina pe rețele sociale înaintea alegerilor din SUA, arată raportul Meta
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...