Încă nouă persoane au fost confirmate cu tulpina Delta în România. În total, 57 de români au virusul mutant

Încă 9 persoane au fost confirmată cu tulpina Delta în România. Mai întâi a fost un bărbat din Paşcani, care nu era vaccinat anti-covid. Acesta a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
Loredana Brumă
07 iul. 2021, 14:27
Încă nouă persoane au fost confirmate cu tulpina Delta în România. În total, 57 de români au virusul mutant

UPDATE: Tulpina Delta se extinde şi în România. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că până miercuri în România au fost înregistrate 57 de cazuri de infectare cu tulpina Delta și un deces la o persoană de 72 de ani, din Pitești.

Potrivit CNCAV, în România, au fost confirmate 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Un prim deces cauzat de tulpina Delta a fost declarat la o persoană de 72 de ani, din muncipiul Pitești, nevaccinată.

UPDATE: Încă opt cazuri de infectare cu tulpina Delta au fost confirmate miercuri, în Moldova, după ce în aceeaşi zi medicii de la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au identificat cazul unui pacient din Paşcani infectat cu această tulpină.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat miercuri că laboratorul din cadrul spitalului a identificat în total încă opt pacienţi infectaţi cu tulpina Delta.

”Circulaţia tulpinii Delta era pentru noi medicii o certitudine, însă nu era încă identificată în laborator. Avem în prezent opt asemenea cazuri. Sunt şapte pacienţi din Bacău din două focare care nu au legătură unul cu altul. Mai este un pacient din judeţul Iaşi. Cu toţii sunt stabili”, a afirmat medicul Florin Roşu.

Tot miercuri, medicul Florin Roşu a anunţat că tulpina Delta a fost identificată în cazul unui bărbat din municipiul Paşcani, internat în prezent la spitalul ieşean.

„Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă. Nu era vaccinat, iar în urma tratamentului starea lui s-a ameliorat. Va fi mutat de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit”, a declarat medicul Florin Roşu.

El a spus că DSP Iaşi a efectuat ancheta epidemiologică în acest caz şi au fost identificaţi contacţii bărbatului.

Încă o persoană a fost confirmată cu tulpina Delta în România. Un bărbat din Paşcani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, însă, din fericire, starea acestuia s-a ameliorat în ultimele zile.

Încă o persoană a fost confirmată cu tulpina Delta în România

Directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu a declarat miercuri că tulpina Delta este prezentă în judeţul Iaşi, fiind identificată în cazul unui bărbat din municipiul Paşcani, internat în prezent la spitalul ieşean.

„Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă. Nu era vaccinat, iar în urma tratamentului starea lui s-a ameliorat. Va fi mutat de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit”, a declarat directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. medicul Florin Roşu.

Potrivit acestuia, DSP Iaşi a efectuat ancheta epidemiologică în acest caz şi au fost identificaţi contacţii bărbatului.

„Focarul de la Paşcani este ţinut sub control. Cert este că tulpina Delta este în circulaţie. Nu ştim despre existenţa altor focare, însă corpul medical rămâne vigilent”, a mai spus directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Până miercuri în judeţul Iaşi au fost înregistrate 42.430 de cazuri de Covid, rata de infectare fiind la un nivel minim, respectiv 0,02 la sută.

Citeşte şi Studiu despre tulpina Delta. Categoria care riscă cel mai mult să se infecteze

Reamintim că în urmă cu o săptămână, Valeriu Gheorghiţă a anunţa că numărul infectărilor cu tulpina Delta s-a dublat la nivel european, precizând că este importantă creşterea capacităţii de secvenţiere.

“Sunt câteva elemente care ţin pe de o parte de contagiozitate şi de infecţiozitate, sunt cât se poate de clare toate datele care ne arată o capacitate crescută de transmitere a infecţiei cu varianta Delta ca urmare a faptului că se leagă foarte uşor de receptori, se multiplică într-o cantitate mult mai mare şi ca atare cantitatea de virus din secreţiile respiratorii este mai crescută. Practic, acel factor bazal de reproducere a cazurilor în cazul variantei Delta, comparativ cu varianta Alfa şi varianta iniţială din Wuhan, este mult mai mare. Un caz pozitiv de infecţie cu varianta Delta poate să genereze până la 6-7 cazuri secundare de boală, după cum un caz de infectare cu varianta Alfa, cu varianta cu tulpina britanică, care în acest moment este dominantă, poate să genereze circa 3-4 cazuri secundare, iar infecţia cu tulpina iniţială din Wuhan genera circa două cazuri secundare de boală”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că persoanele care au trecut prin boală nu sunt suficient protejate de o reinfectare cu tulpina Delta.

“O altă particularitate a variantei virale Delta este legată de capacitatea de a scăpa de sub protecţia răspunsului imun, în mod deosebit la persoanele care au trecere prin boală cu diverse alte variante virale, în circa 20-50% din cazuri persoanele care au trecut prin infecţie cu Sars-COV-2 cu alte variante virale în mod deosebit cu varianta iniţială din Wuhan nu sunt suficient de bine protejate faţă de riscul de reinfecţie. Ca atare, tot ceea ce vedem în momentul de faţă în Africa de Sud, dar şi în alte ţări precum India – vedem că în Africa de Sud, de pildă, o ţară cu o rată de acoperire vaccinală sub 5%, avem în momentul de faţă o evoluţie importantă a numărului de cazuri, practic se înregistrează un al treilea val important de îmbolnăviri, acesta fiind cauzat de infecţia cu tulpina Delta, în condiţiile în care primul val de îmbolnăviri a fost cauzat de tulpina din Wuhan, al doilea de tulpina sud-africană şi al treilea de tulpina Delta ceea ce înseamnă că o mare parte dintre persoanele respective sunt persoane care fac reinfecţie”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă, sfaturi de protecţie împotriva variantei contagioase Delta. Ce spune de tulpina Epsilon

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
TEMPERATURI CANICULARE ANUNȚATE PENTRU LUNA AUGUST: ZONELE AFECTATE ȘI PERSPECTIVELE METEO
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?