Încă o tragedie la început de 2023. Un preot a trecut la cele veşnice la doar 57 de ani

Tragedie în Maramureș. Un preot de doar 57 de ani a murit în chiar prima zi a acestui an. Anunțul a fost făcut de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș.
Filip Stan
03 ian. 2023, 11:50
Încă o tragedie la început de 2023. Un preot a trecut la cele veşnice la doar 57 de ani

Părintele Simion Ilieș a trecut la cele veșnice duminică, 1 ianuarie 2023, la vârsta de 57 de ani și în al 30-lea an de preoție.

„După un an de luptă cu boala, părintele Simion Ilieș a trecut la cele veșnice duminică, 1 ianuarie 2023, la vârsta de 57 de ani și în al 30-lea an de preoție. Bunul Dumnezeu să-l primească în Patria Sa Cerească, unde toți sfinții și drepții se odihnesc!”, a transmis Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, pe Facebook.

Citeşte şi: TRAGEDIE în prima zi din 2023: Un preot a trecut la cele veşnice, la doar 36 de ani. Lasă în urmă doi copii orfani de tată

Părintele Ilieș Simion-Vasile s-a născut pe data de 3 iunie 1965, în Baia Mare. A absolvit Institutul Teologic „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare în 1993 şi în acelaşi an a fost hirotonit preo de către Preasfințitul Lucian Mureșan, episcop de Maramureș la acea vreme.

În data de 3 august 1994 a fost numit paroh la Parohia „Sfânta Cruce” din Baia Mare. Între anii 2002  şi 2011 a ocupat funcția de vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș.

Citeşte şi: Arhitectul George Vasiliu a murit la 25 de ani. Primarul Sectorului 2: „S-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună”

Slujba de înmormântare a părintelui Simion Ilieș va avea loc joi, 5 ianuarie 2023, ora 13:00, la biserica „Sfânta Cruce” din Baia Mare. Parastasul se va oficia miercuri, 4 ianuarie, de la ora 18:00, la aceeași biserică.

Veste morţii părintelui Simion Ilieş vine la o zi după ce un alt preot din Maramureş a fost înmormântat. Este vorba despre părintele Rațiu Vasile, care a trecut la cele veșnice vineri 30 decembrie 2022, la vârsta de 89 de ani și în al 33-lea an de preoție.

Părintele Vasile Rațiu s-a născut pe data de 6 noiembrie 1933, în Valea Sasului, Județul Alba. A absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi și Cluj Napoca. Între anii 1985-1990 a studiat Teologia în clandestinitate și în 29 iulie 1990 a fost hirotonit preot greco-catolic, de către ÎPSS Mitropolit Alexandru Todea, alături de PSS Lucian Mureșan și PSS George Guțiu, la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare.

A fost medic primar pediatru la Secţia Pediatrie II a Spitalului judeţean Baia Mare. În anul 1991 a deschis Misiunea Greco-Catolică Spitale, care oferă și astăzi asistență spirituală bolnavilor din spitalele din Baia Mare, activând aici ca preot operator sanitar până la pensionare, în anul 2010.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Singurul oraș de pe Pământ în care nu ai voie să mori. Este interzis să ai pisici și să ieși pe stradă fără armă
Capital.ro
Statul român te despăgubește pe loc! Nimeni nu va fi trecut cu vederea
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Reguli pentru proprietarii de câini. Riscă să rămână fără ei dacă nu le respectă
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cod galben de caniculă duminică și luni în România! În ce zone se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade Celsius
Capital.ro
Se interzis mașinile de orice fel. Primăria a decis: Utilizați transportul public!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Iordania refuză să devină un câmp de luptă între Iran și Israel
MediaFlux
Se dau VOUCHERE pentru ROMÂNI! SIMONA BUCURA OPESCU a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!