Încă o victimă a medicilor din Bârlad: Femeie în comă, după ce a fost diagnosticată greşit cu „atac de panică”

O femeie din Bârlad se zbate între viaţă şi moarte după ce a făcut atac cerebral în stradă. Femeia fusese trimită acasă de medici cu diagnosticul atac de panică, iar acum se află în comă. În urmă cu câteva luni, un bătrân a murit pe stradă după ce a fost plimbat între secţiile aceluiaşi spital şi trimis apoi acasă.
Alina Costache
20 iun. 2015, 05:47
Încă o victimă a medicilor din Bârlad: Femeie în comă, după ce a fost diagnosticată greşit cu

Medicii de gardã la Compartimentul de Primire Urgente (CPU) din Spitalul Bârlad recidiveazã. O femeie de 74 de ani a fãcut atac cerebral si se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost consultată si tratatã superficial de medicii bârlãdeni, care au trimis-o acasã, dupã ce au diagnosticat-o cu atac de panicã.

Cazul pare tras la indigo cu cel al bãtrânului de 83 de ani care a fost plimbat printre sectiile spitalului timp de sapte ore, dupã care a fost trimis acasã, dar s-a prãbusit si a murit în stradã.

Bãtrâna a fost adusã cu ambulanta si i s-a refuzat internarea. Medicul de la la CPU a diagnosticat-o cu „atac de panicã” si a trimis-o acasã, iar dupã nici 14 ore, femeii i s-a fãcut rãu, a ajuns din nou la spital, în stare extrem de gravã, constatându-se cã suferise un atac cerebral. Familia bãtrânei este disperatã si scârbitã de felul cum se face actul medical la Bârlad, iar între timp, medicii din spital cautã scuze, potrivit vremeanoua.ro.

Ileana Munteanu, de 73 de ani, din satul Buda, comuna Alexandru Vlahutã, a ajuns vineri în comã la spitalul din Bârlad, dupã ce, cu o zi înainte a fost consultatã de medicii de la Urgente. Femeii i s-a fãcut rãu în jurul orelor 10.00, când era în masina fiului sãu, Marian Munteanu. A acuzat stãri de lesin si ameteli mari. Bãrbatul si-a coborât mama din masinã, în zona Stadion din Bârlad si a solicitat la 112 ambulanta, spunând cã mama sa a lesinat. Ambulanta a gãsit femeia în comã. Medicul urgentist Rodica Ignat, cu mult profesionalism, i-a acordat în ambulantã, timp de 30 de minute, primul ajutor dupã care a plecat cu pacienta în trombã la spitalul din Bârlad. Surpriza a venit de la fiul femeii, Marian Munteanu, care a declarat cã mama lui a fost cu o zi înainte (joi, 18 iunie), la spital, adusã tot cu ambulanta si acuzând aceleasi simptome: stãri de ametealã si lesin.

Explicatia datã de directorul medical al spitalului, Gabriela Danis, este jenantã. “Pacienta se aflã în ATI-Reanimare, cu diagnosticul atac cerebral ischemic în observatie. Joi când a fost la medic la CPU, adusã cu ambuanta, nu i s-a fãcut Computer Tomograf. Eu nu apãr pe nimeni, asta este realitatea. Astãzi abia, când a fost adusã din nou cu Ambulanta, fiind în stare de comã, s-a fãcut analiza la CT, mâine i se face din nou, pentru cã atacul cerebral ischemic nu se vede la CT imediat. Pacienta este în comã indusã, o procedurã care se practicã de specialisti, în situatia unei sincope. Nu pot sã precizez dacã a fost o scãpare a medicului de gardã din ziua de joi. Vom face o analizã a ceea ce s-a întâmplat”, a spus medicul Gabriela Danis.

Din pãcate, analiza nu o poate salva pe Ileana Munteanu, care este în stare foarte gravã la ATI Reanimare Bârlad.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu care a rămas de izbeliște. Lucrarea de infrastructură ar fi pus România în rând cu Italia sau Franța
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
România învinge Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...