Poliţiştii au identificat, miercuri, şi un al doilea centru ilegal în care erau ţinuţi bătrâni, la Ploieşti, urmând să fie făcute verificări şi în acest caz, pentru a se stabili cine administrează spaţiul, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu. În acest centru au fost găsite trei persoane, relatează Mediafax.
Surse apropiate anchetei spun că primele verificări arată că acest centru ar fi administrat de aceeaşi firmă care deţine şi azilul de la Păuleşti şi că este posibil ca administratorii acestei societăţi să deţină şi alte spaţii în care să fie ţinuţi bătrâni.
Poliţiştii din Prahova, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, inspectori de la Protecţia Consumatorului, dar şi de un medic legist, au descins, miercuri dimineaţă, la o casă din Păuleşti unde funcţiona un azil ilegal de bătrâni, unde au fost găsiţi 37 de vârstnici.
Şeful Poliţiei Judeţene Prahova, comisar Viorel Dosaru, a declarat că Poliţia a început verificările în acest caz după ce a primit imagini care arată condiţiile mizere în care bătrânii erau ţinuţi în azilul ilegal din comuna Păuleşti.
Surse apropiate anchetei au declarat că respectivul cămin de bătrâni este administrat de societatea comercială SC Alex & Moni şi funcţionează ilegal, în condiţiile în care firma nu deţine autorizaţie pentru funcţionarea unui astfel de aşezământ.
Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, declara că din azilul ilegal au fost preluaţi de ambulanţe 31 de bătrâni care au fost duşi la Spitalul Municipal din Câmpina, unde după o evaluare medicală complexă se va stabili dacă vor fi trimişi către alte unităţi sanitare sau către aşezăminte de îngrijire pentru persoane vârstnice. El a precizat că în cursul acestei zile vor fi preluate de ambulanţe şi duse la spital şi celelalte şase persoane din centru.
Potrivit lui Nicolae, toţi bătrânii din centru sunt bolnavi cronic, majoritatea suferind accidente vasculare, mulţi dintre ei având pareze sau semipareze. De asemenea, o persoană din acel centru este nevăzătoare.
„Sunt oameni care au nevoie de ingrijiri speciale”, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova.
Referitor la condiţiile în care erau ţinuţi oamenii, el a spus: „Mizerie. Erau unii peste alţii, câte doi-trei în pat, fără lenjerie curată, fără pamperşi schimbaţi, mirosea a urină şi fecale. Unii dintre ei erau deshidrataţi„. El a spus că a găsit în căminul de la Păuleşti numeroase nereguli, de la mâncare fără etichete, până la găini vii ţinute într-o cadă de baie, mucegai pe jos, muşte moarte şi uscate rămase pe firele electrice şi în incinta în care se face mâncarea.