CUTREMUR cu magnitudinea 3.1 în Vrancea, la scurt timp după ce un alt seism fusese înregistrat ăn zonă.
Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de joi, 7 noiembrie, in regiunea Vrancea.
Cutremurul a avut loc la ora locala 16h34min53sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona NEREJU (45,71 grade latitudine Nordica, 26,71 grade longitudine Estica).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 136 km si a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului nu a depasit II-III grade pe scara Mercalli in zona epicentrala. De asemenea, cutremurul nu a fost resimtit la Bucuresti.
Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului spun că ar trebui să stăm liniştiţi, dar nu neapărat pentru că nu ar urma niciun cutremur puternic, ci pentru că predicţiile despre care se tot vorbeşte nu prea au bază ştiinţifică. Cel puţin deocamdată. Cutremurul vine cam… când vrea el.
„Tot ce se anunţă acum, gen predicţie – că vine un cutremur până la sfârşitul anului, până în nu ştiu ce lună – nu are nicio bază ştiinţifică. Toate pot fi ignorate complet, după părerea mea. Cutremurul nu ştim când vine. Bun, nici acest lucru nu putem să-l scoatem din calcule, însă ca cineva să spună că vine în nu ştiu ce lună, asta este imposibil şi nu are nicio bază. Noi avem totuşi acum destul de multe date legat de tot ce se întâmplă, şi în Vrancea, şi pe toată ţara, şi nu este niciun indiciu care să ne spună că o să avem un cutremur mare acum, până la sfârşitul anului”, a precizat, pentru „Cuget Liber”, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), dr. Mircea Radulian.