Incendiu ATI Neamţ. Guvernul a pregătit un proiect de hotărâre pentru ședința de guvern de vineri, la care va aproba alocarea a câte 5.000 de lei pentru familiile victimelor incendiului din 14 noiembrie, de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.
„Ajutoarele de urgență prevăzute la art. 1 se acordă familiilor ai căror membri au decedat sau au fost răniți în incendiu, indiferent de veniturile acestora, în cuantum de 5.000 lei pentru fiecare persoană decedată ori rănită.” – notează proiectul Guvernului
Ajutorul se plătește soțului/soției ori rudelor directe de gradul 1 sau 2 sau, în lipsa acestora, persoanei fizice care demonstrează cu documente doveditoare că s-a ocupat de organizarea înmormântării, în cazul persoanelor decedate, sau, după caz, declarație pe propria răspundere că se ocupă de îngrijirea persoanei rănite.
Incendiu ATI Neamţ. Reamintim că în incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.
Citeşte şi Incendiu ATI Neamţ. Nelu Tătaru: Uşile saloanelor erau încuiate
Incendiu ATI Neamţ. Soţia medicului Cătălin Denciu spune că acesta nu ar fi supravieţuit dacă era tratat în România. Femeia spune că Belgia este şansa lui la viaţă. Reamintim că medicul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului în timpul incendiului care a cuprins secţia ATI.
Incendiu ATI Neamţ. Cătălin Denciu este în stare gravă, dar stabilă, la spitalul din Bruxelles. Medicul erou, care şi-a riscat viaţa pentru a-i salva pe pacienţi, are arsuri pe 70% din suprafața corpului și are nevoie de dializă. Soţia acestuia povesteşte că a fost sunată chiar de către medicul erou imediat după ce a intrat în flăcări pentru a-şi salva pacienţii.
″El m-a sunat, el era de gardă, eu cu copiii. Atât mi-a zis, eu am arsuri, dar nu sunt foarte grav. Probabil în toată nebunia aia, el nu a simțit gravitatea leziunilor. Am stat de vorbă cu el până în momentul în care a fost preluat de ambulanță. Toată lumea încerca să-l toaleteze, să prindă o linie venoasă, să-l echilibreze, este un șoc enorm.
Modificări fantastice nu pot să aștept de la o zi la alta. Faptul că au reușit să-l stabilizeze și se menține stabil… primele 3-5 zile sunt critice. Îmi dă încredere și speranță să treacă de faza asta supra-acută și apoi să intre în altă fază de recuperare până la 3 săptămâni.Este șansa lui la viață. Nu cred că ar fi avut șanse să supraviețuiască la noi ″, a povestit soţia medicului.