Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mărturii terifiante ale medicilor: „Erau traumatizaţi, aveau tensiune foarte mare şi miroseau a fum”

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Unul din medicii din secţia ATI a spitalului din Leţcani, unde au fost transferaţi cei şase pacienţi de la Piatra Neamţ, a făcut mărturisiri cutremurătoare despre aceştia. Pacienţii, care suferiseră o traumă majoră, erau foarte speriaţi şi agitaţi, aveau tensiuni foarte mari şi miroseau a fum.
Alina Costache
16 nov. 2020, 17:33
Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mărturii terifiante ale medicilor:
incendiu ATI Piatra Neamţ

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Medicul Florin Roşu, coordonator al secţiei de Terapie Intensivă de la spitalul de la Leţcani, spune că starea pacienţilor transferaţi de la Piatra Neamţ este, în prezent, stabilă, însă au trecut printr-o traumă majoră. În momentul izbucnirii incendiului în secţia ATI din spitalul Piatra Neamţ, patru din cei şase transferaţi la Leţcani erau conştienţi.

Citeste si Anchetatorii au aflat cauza incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ. Cablu supraîncălzit, lângă o butelie de oxigen, după ce nu s-a respectat avizul DSP – SURSE

Deşi se aflau în salonul de lângă, au văzut ce se întâmplă, au trecut printr-o traumă foarte mare, închipuiţi-vă cum e să fii în ATI, depistat cu COVID şi să mai vezi şi foc lângă tine. Când au ajuns la noi erau încă foarte speriaţi, cu tensiuni foarte mari, încă miroseau a fum. Îi îngrijim aşa cum îi îngrijim pe toţi, sunt pacienţi care au nevoie de ATI şi oricând se poate întâmpla ceva cu ei, dar noi sperăm să nu ajungem acolo”, a explicat dr. Florin Roşu, potrivit Ziarul de Iaşi.

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Pacienţii transferaţi la Leţcani au scăpat fără arsuri!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, şapte pacienţi de la Piatra Neamţ au fost transferaţi la Iaşi. Şase dintre aceştia au fost internaţi în secţia exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, la spitalul mobil de la Leţcani, iar un pacient a fost transferat la Spitalul Municipal din Paşcani. Trei sunt în stare gravă, unul dintre pacienţi fiind intubat şi ventilat mecanic.

Cei şase pacienţi veniţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ se află în Terapie Intensivă, doi dintre ei sunt intubaţi, trei sunt în stare mai gravă. Primesc încă de când au venit tratament şi tot ce este necesar. Sunt pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care, din fericire, nu au leziuni determinate prin arsură”, a precizat dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

La Leţcani, va fi detaşat personal medical suplimentar

Pentru pacienţii transferaţi de la Piatra Neamţ, a fost necesară deschiderea unui salon ATI cu şase paturi la Leţcani. De asemenea, personalul medical care se ocupă de îngrijirea acestora a fost chemat de acasă. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat că, în perioada imediat următoare, vor fi detaşaţi la Leţcani aproximativ cinci medici, 15 asistente şi 15 infirmiere.

Citeste si Incendiu Piatra Neamț. Fiica unei paciente decedate: ”Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream și eu acolo”

Urmează să ne facă o solicitare în acest sens Spitalul de Boli Infecţioase, până mâine seara (n.r. – luni) va veni ordinul referitor la detaşare şi de marţi vor putea să înceapă activitatea, până atunci ne-au spus că se descurcă cu personalul existent”, a precizat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, potrivit sursei citate.

Cum funcţionează aparatura într-o secţie ATI

Dr. Florin Roşu, coordonatorul Compartimentului de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, spune că aparatura din secţiile de Terapie Intensivă este proiectată să funcţioneze continuu.

Este important de ştiut cât de veche era aparatura, cât de bun era sistemul electric în secţia respectivă. Astfel de accidente se întâmplă foarte rar, însă acum instalaţiile electrice şi cele de oxigen sunt supraîncărcate şi suprasolicitate. De multe ori, în ATI este şi foarte cald din cauza căldurii degajate de aparatură, sunt aparate făcute în aşa fel încât să meargă non-stop, nu poţi opri nici injectomatul, nici ventilatorul, scopul este să funcţioneze fără întrerupere, cât este nevoie”, a precizat medicul ieşean.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'