INCENDIU Club Colectiv: Numărul MORŢILOR a ajuns la 32. Arafat: 88 de răniţi sunt în stare critică UPDATE

Încă o persoană, victimă a incendiului din Clubul Colectiv, a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Pantelimon din Capitală. Este vorba despre o tânără de 28 de ani care suferise arsuri extrem de grave. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 32.
Iulian Tudor
03 nov. 2015, 06:26
INCENDIU Club Colectiv: Numărul MORŢILOR a ajuns la 32. Arafat: 88 de răniţi sunt în stare critică UPDATE

O tânără în vârstă de 28 de ani, Andreea Chiriac, care se afla în stare critică, a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, potrivit România TV. Aceasta avea arsuri pe 50% din suprafața corpului, iar căile respiratorii erau arse total. Bilanţul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 32 de morţi.

A murit o fată de 28 de ani în această dimineață, la ora 5.00. Ea prezenta arsuri pe 50% din suprafața corpului și pe căile respiratorii, care erau arse total. Ea era unul dintre cei trei pacienții în stare critică„, a declarat managerul Spitalul Sfântul Pantelimon, Gheorghe Popescu.

Luni, un alt tânăr a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Acesta era singurul pacient care nu fusese identificat de la spitalul respectiv. Tânărul se afla într-o stare foarte gravă, prezentând carbonizări la nivelul mâinilor şi antebrațelor. Alte trei tinere au pierdut duminică lupta cu viaţa.

Peste 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 56 sunt în stare critică şi gravă.

UPDATE 18.00. Enescu (Spitalul ‘Gr. Alexandrescu’): Pacienții de la Colectiv au o evoluție normală; sunt destul de optimist

Managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, Dan Mircea Enescu, a declarat marți că pacienții răniți la Colectiv și internați în unitatea sanitară au o evoluție normală la a patra zi de la incendiul din club.

„Practic, urmează perioada chirurgicală. Este o perioadă foarte importantă, pentru că trebuie particularizată pentru fiecare caz, întrucât având acele arsuri de căi respiratorii superioare plus arsura chimică, inhalația aceea cu totul specială, mixtura pe care nu o cunoaștem, suntem obligați să fim precauți și să alegem acei bolnavi în momentul cel mai potrivit când le folosește această excizie. În clipa aceasta sunt destul de optimist față de ce am văzut, adică ei arată foarte bine pentru această zi”, a afirmat Dan Mircea Enescu, prezent la Spitalul de Universitar de Urgență București.

El a mărturisit că, personal, nu a văzut niciodată o plagă de arsură care să aibă nuanța pe care o prezintă răniții de la Colectiv.

„Ceva între cenușiu — roșu — negru, de nepovestit, pentru că sângele a ajuns într-o anumită compoziție și a avut anumite transformări acolo. Ca atare, și excizia noastră va trebui să fie specială, nu obișnuită”, a explicat Enescu.

La rândul său, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Cătălin Cârstoiu, a spus că, cel mai probabil miercuri, va începe etapa chirurgicală pentru pacienții internați în unitatea medicală.

„Acești pacienți sunt pacienți care, pe lângă leziunile tegumentare, au și leziuni ale căilor aeriene. Este o arsură atât termică, cât și chimică”, a explicat medicul.

El a precizat că nu a existat vreo solicitare ca unul din pacienți să plece să fie tratat în altă parte.

UPDATE ORA 17.52 Arafat: ISU dispune de suficient personal pentru a controla obiectivele care nu respectă securitatea la incendii

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, marți, că ISU dispune de personal suficient pentru a controla obiectivele care nu respectă normele privind securitatea la incendii și a precizat că prioritate în acest tip de acțiuni va fi acordată localurilor, cluburilor și sălilor care găzduiesc evenimente cu mulți participanți.

„Numai la București, pentru că s-a ridicat problema numărului inspectorilor, cel puțin în ștate există 110 funcții pentru inspecție și control. Cine a zis că sunt numai 10 a dezinformat. Am auzit la un moment dat. Am verificat la ISU București, sunt 110 funcții de inspecție și control. Poate nu toate sunt ocupate, dar sunt zeci de oameni care sunt în aceste funcții, care pot controla și face inspecții”, a spus Arafat, la Palatul Victoria.

El a explicat că, având în vedere numărul mare de localuri — cluburi, restaurante, discoteci și cafenele — controale se vor desfășura ”treptat”.

„Nimeni nu zice că o să facem controalele peste noapte. Ar fi foarte absurd să se aștepte să intrăm în toate cele 2.800 sau în toate discotecile într-o noapte. Este imposibil. Acesta nu este un lucru făcut ca o reacție la ce s-a întâmplat, este un lucru planificat pentru perioadă foarte lungă. O să fie mai des la început, după care o să fie periodic, o inspecție într-o noapte la două-trei discoteci, dar asta e o chestie de ani de zile”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

El a arătat, că prioritate se va acorda obiectivelor cu risc mare — discoteci și cluburi. „Nimeni nu vrea să dea cu parul și să închidă totul. (…) Dacă un amplasament prezintă un risc major va fi închis. (…) Se deschide când își va rezolva problema”, a mai spus secretarul de stat în MAI.

Arafat a spus că acțiunile de control ale inspectorilor ISU vor fi făcute din oficiu, după un plan, sau ca urmare a unei sesizări.

„Dacă este o sesizare, ISU va avea obligația să verifice, dar ei vor face și controale planificate și controale inopinate. Adică în timpul funcționării chiar noaptea (…) pentru că numai așa vei putea să numeri și persoanele care sunt înăuntru și, într-adevăr, să vezi dacă depășește numărul declarat sau nu. Asta nu poți să faci postfactum, asta trebuie făcut în timpul în care discoteca funcționează. Și nu o să-i oprească. Am auzit deja o variantă că unii au scris pe intrarea în club ”petrecere privată”. Asta nu-i oprește pe pompieri să intre, vor intra, (…) vor controla, vor număra, vor fi însoțiți de Poliție sau de jandarmi”, a detaliat secretarul de stat în cadrul MAI.

Referindu-se la ”planul de control”, el a arătat că acesta va fi explicat inspectorilor ISU din întreaga țară în cadrul unei videoconferințe. „O să înceapă controalele din momentul în care vor fi publicate Ordonanța (OUG — n.r.) și Hotărârea (HG — n.r.)”, a subliniat secretarul de stat în MAI.

Arafat a admis că în cadrul controalelor este posibil ca un eveniment să fie oprit pentru o scurtă perioadă de timp, 10-15 minute, pentru a se verifica numărul participanților.

„Aici intervine responsabilitatea cluburilor să asigure acest lucru. Și sper că nu o să auzim pe cineva să spună că e imposibil pentru că în orice țară europeană acest lucru este posibil. Și în SUA și peste tot. Acolo controlează două aspecte: buletinul (…) și doi, numărul celor care intră și care ies, ca să nu depășească un număr limită în interior”, a precizat secretarul de stat.

În context, el a spus că vor fi făcute controale ISU și în biserici și școli. „O să fie și aceste unități, după criterii. (…) O să fie discuții între ministerul Educației și ISU să vedem dacă avem situații grave, încălcări grave. (…) Pompierii și acum fac controale la școli (…) Au obligația să controleze toate spațiile publice prevăzute în legislația lor. Deci, indiferent de spațiu public, cu multă lume care intră în el, ei trebuie să-l controleze”, a conchis Arafat.

UPDATE ORA 15.30 Raed Arafat: 88 de răniți în incendiul din Colectiv sunt în stare critică și gravă

88 de răniți în incendiul din clubul Colectiv sunt în stare critică și gravă, a declarat marți secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Avem acum 88 care sunt în stare critică și stare gravă. Din informațiile pe care le avem de la colegii noștri medici, sunt stabili, sunt îngrijiți. Rămâne valabil că, dacă la un moment simt că e o problemă și solicită să fie transferați în alte spitale în țară sau cum decid ei, — rămâne valabilă și această posibilitate, Ministerul Apărării are avioanele puse la dispoziție”, a anunțat Arafat, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Acesta a mai spus că Ministerul Sănătății și cel al Apărării discută cu medici din străinătate care doresc să ajute spitalele românești pentru gestionarea situației răniților în incendiu.

„Natura ajutorului va fi discutat. Poate că unii vor trimite colegi să-i ajute pe colegii noștri aici, poate unii ne vor spune: ‘pot să vă preiau 2-3 aici’, să vedem ce o să spună și o să aflați la timp care sunt ofertele pe care le avem. (…)

Israelul are deja medici aici și a trimis și medicamente, Franța a avut și doi profesori aici și sunt încă și s-au oferit să trimită colegi care să ajute pe colegii noștri (…) nu pentru că ar fi incompetenți, ci pentru că volumul este imens pentru ei, (…) mai ales când intră în perioada în care trebuie să facă grefe de piele, operațiile devin mai complexe și atunci avem, într-adevăr, oferte și ofertele nu se refuză”, a precizat Arafat.

UPDATE ORA 13.41 Spitalul de Arși: 13 pacienți sunt în stare critică și grav

13 pacienți internați la Spitalul de Arși în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare critică și gravă, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul medical, Cristian Nițescu.

„Sunt internați 26 de pacienți, dintre aceștia nouă intubați, încă patru în stare critică neintubați și 13 sunt pe secție. Și cei care sunt pe secție aproape toți au nevoie de operații sau de tratament”, a afirmat medicul.

El a spus că s-a solicitat piele pentru transplant pentru un pacient care se află în operație. „Am solicitat piele de la bancă pentru un pacient care se află în operație”, a precizat Nițescu.

UPDATE 13.00 Incendiu club Colectiv: Spitalul Elias — Prognostic rezervat pentru pacienții din Terapie intensivă

Patru răniți în incendiul din clubul Colectiv se află în stare gravă la Spitalul Elias, cinci au fost detubați și sunt conștienți, informează un comunicat al unității medicale remis marți AGERPRES.

„În momentul acesta, sunt 14 pacienți internați: 10 se află în secția Terapie intensivă, 4 în secția Chirurgie generală. Din cei 10 pacienți din Terapie intensivă, 4 pacienți se află în stare gravă (2 pacienți sunt încă intubați și ventilați mecanic, aceștia asociind și arsuri de căi aeriene). În cursul nopții au fost detubați 5 pacienți, aceștia fiind conștienți, cooperanți și respirând spontan. Trei pacienți prezintă arsuri pe aproximativ 20% din suprafața corporală, dar asociază arsuri ale feței și ale căilor aeriene. Șapte pacienți prezintă arsuri pe suprafețe cuprinse între 40 și 50%. Pacienții continuă să beneficieze de toaletă chirurgicală zilnică a arsurilor și de măsuri complexe de terapie intensivă”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, marți vor începe intervențiile seriate de excizie a leziunilor și grefare.

„Având în vedere întinderea suprafeței arse, prinderea feței, asocierea arsurilor de căi aeriene, prognosticul este în continuare rezervat pentru pacienții internați în Terapie intensivă”, precizează conducerea spitalului.

UPDATE 12.18 Bănicioiu: Aproximativ 90 de răniți rămân în continuare în stare critică și gravă

Aproximativ 90 de pacienți rămân în continuare în stare critică și gravă în spitalele bucureștene, a declarat, marți, la Spitalul de Arși, ministrul Nicolae Bănicioiu.

„În continuare sunt aproximativ 90 de bolnavi în stare gravă și critică. Numărul lor este aproximativ același. Situația poate fi schimbătoare. Sunt câțiva care au perspectivă de îmbunătățire și ne punem toată încrederea în forțele medicilor. A fost ieri și o evaluare cu medici francezi, experți internaționali recunoscuți, și au confirmat că procedurile au fost efectuate corect, protocoalele respectate, nici ei nu văzuseră genul acesta de leziune. Chiar spuneau și francezii că în 20 de ani de experiență pe marile arsuri nu au întâlnit așa ceva”, a afirmat ministrul Sănătății.

El a adăugat că mulți pacienți au necroză pulmonară.

Ministrul a subliniat că este acceptat orice ajutor pe care îl poate oferi „oricine”.

„Acceptăm orice ajutor pe care ni-l poate oferi absolut oricine. Orice, și în echipe medicale. Nu ne-am opus niciun moment în a fi preluați pacienți și în altă parte”, a spus demnitarul.

Întrebat de ce nu a fost folosit spitalul mobil, ministrul a precizat că s-ar fi pierdut mult timp dacă s-ar fi apelat la această măsură.

„Spitalul mobil nu avea de ce să fie folosit nici în prima etapă și nici acum. Victimele au fost luate imediat și aduse în secțiile de primiri urgențe funcționale. Este mult mai bine așa, pentru că nu s-a mai pierdut timp. Pacienții au fost direcționați către spitalele care, pe lângă primirea și monitorizarea din prima etapă, puteau să acorde și îngrijirea de specialitate, cele care aveau și secție de chirurgie plastică. Spitalul mobil se putea folosi în cazul în care numărul de victime era mult mai mare și capacitatea spitalelor existente era depășită sau spitalele existente erau în imposibilitatea de a fi folosite”, a declarat reprezentantul MS.

Bănicioiu a precizat că niciunul dintre spitalele care au primit răniți nu și-a modificat activitatea de bază și nicio urgență nu a rămas nepreluată.

UPDATE 10.30 Spitalul Universitar de Urgență Militar: Cinci pacienţi se află în stare gravă, unul este intubat

Directorul general al Spitalului Universitar de Urgență Militar, Florentina Radu, a declarat că din cei care au rămas în terapie intensivă, respectiv nouă pacienți, cinci sunt în stare gravă și unul se află intubat. La unul din cei care se află în stare gravă, precizează Florentina Radu, a fost necesară intervenția chirurgicală.

„Doctorul Marinescu ne-a spus că situația s-a stabilizat. M-am întors de la ședința de lucru. Ultimele știri de acolo: se intenționează suplimentarea fondurilor pentru pacienții critici. Ni s-a cerut să dăm o situație cu necesarul estimat pe două luni. În acest moment, tot ce e necesar avem pregătit sau avem deja discuții cu firmele care trebuie să aducă materialele necesare. Ne așteptăm să avem nevoie de dializă, în zilele următoare. Deocamdată, nu este necesară”, a spus Florentina Radu.

„Adresez rugămintea rudelor să vină doar câte un membru în vizită pentru că e cel mai bine pentru ei. Am alocat o asistentă și infirmieră pentru fiecare pacient”, a adăugat aceasta.

Potrivit directorului general al Spitalului Universitar de Urgență Militar, mâine va sosi la spital o echipă mixtă de medici, din care vor face parte cei doi doctori francezi, precum și medicul Ioan Lascăr de la Spitalul Floreasca și medicul Cristian Niţescu de la Spitalul de Arşi.

UPDATE 10.09 Spitalul „Bagdasar-Arseni”: Cinci pacienți sunt în stare critică, patru — în stare foarte gravă

Cinci pacienți sunt în stare critică și alți patru în stare foarte gravă la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Florin Bica.

„Șase răniți în urma incendiului de vineri din club Colectiv sunt pe secție, 15 în terapie intensivă. Dintre cei 15, cinci sunt în stare critică, patru în stare foarte gravă și alți șase în stare gravă”, a precizat medicul.

La Spitalul „Bagdasar-Arseni” sunt 21 de răniți.

UPDATE 09.14 Spitalul „Grigore Alexandrescu”: Doi pacienți în stare critică, alți trei în stare gravă

În Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” se află doi pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubați, și trei în stare gravă.

„Sunt stabili deocamdată. Avem șapte răniți în total. Doi sunt intubați mecanic pe Terapie Intensivă. Tot pe această secție mai sunt încă trei. Cei trei sunt în stare gravă, dar stabilă, nu mai sunt intubați. Pe secție se află o arsură și o intoxicație care probabil că va fi externată”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, medicul Raluca Alexandru.

Ea a spus că cel de-al șaptelea pacient, în vârstă de 15 ani, a fost adus luni la Spitalul „Grigore Alexandrescu” de la Spitalul „Sf. Ioan”.

„Este vorba de un băiat de 15 ani, a venit și el intubat, ventilat mecanic, problema lui este pulmonară în mare măsură”, a menționat Raluca Alexandru.

UPDADE 09.05 Spitalul Elias: Opt pacienți au fost detubați, alți doi sunt în stare critică și gravă

Opt pacienți din cei 10 aflați în Secția de terapie intensivă a Spitalului Elias în urma incendiului de la clubul Colectiv au fost detubați, a declarat managerul unității medicale, Doina Dimulescu.

Potrivit acesteia, prognosticul în cazul celor opt răniți detubați rămâne încă imprevizibil.

„Din cei 10 au mai rămas doi bolnavi intubați. Opt pacienți au fost detubați, prognosticul este imprevizibil încă, suntem prea aproape, chiar dacă au fost detubați. Cei opt (…) respiră mai bine, situația lor este cât de cât echilibrată, dar nu avem încă certitudinea că vor rămâne așa. Evoluții proaste pot să apară și mai târziu. În stare critică și gravă sunt cei doi răniți intubați. Sunt în continuare în terapie intensivă 10 pacienți”, a afirmat Dimulescu.

Ea a spus că, pe lângă cei 10 pacienți aflați în Secția de terapie intensivă, alți patru sunt internați pe secția de chirurgie, în total la Spitalul Elias aflându-se 14 răniți.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547. Linie telefonică de urgență – 021.9647 – pusă la dispoziție, începând de luni, de Colegiul Psihologilor din România, în parteneriat cu MedLife.

Trupa Taxi a scris o piesă în memoria victimelor din Colectiv VIDEO

Şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat, luni seară, că Universitatea Politehnica a făcut o evaluare a compoziţiei aerului din Colectiv, ce a relevat „o combinăţie de otrăvuri cum greu şi-ar fi imaginat cineva că există„, respectiv de monoxid şi dioxid de carbon, monoxid şi dioxid de azot, acid cianhidric, acid clorhidric, toluen şi xilen. Astfel, chiar dacă iniţial au plecat pe picioare de la club, răniţii au avut apoi o stare de rău.

Totodată, cei spitalizaţi au o evoluţie imprevizibilă, nemaiîntâlnită, şi în cazurile în care arsurile nu sunt foarte extinse, potrivit medicului.

La rândul său, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu a spus că nu a mai văzut arsuri ca la victimele incendiului din Colectiv, deşi a tratat de-a lungul activităţii 20.000 de arsuri, inclusiv pe ale bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii de la Parchetul General. Toţi trei vor fi prezentaţi, marţi, judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, ei fiind urmăriţi penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.

Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club„, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

CITEŞTE ŞI: Mărturii CUTREMURĂTOARE din Infern: Implorau să fie SALVAŢI. Erau frumoşi şi implorau cu MÂINILE ARSE la CER

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Călin Georgescu, câștigător! Oamenii lui au găsit soluția. Anunț cumplit în România
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Românii care vor avea mai mulți bani în 2025. Legea a trecut de Parlament
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu dă lovitura. Răsturnare de situație după alegerea Guvernului: Vă garantez că veţi regreta
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Germania în căutare de răspunsuri după atacul cu mașina de la târgul de Crăciun din Magdeburg
MediaFlux
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii