Spitalul SRI: Doi pacienți spanioli intoxicați cu fum în Colectiv vor fi externați
Cei doi cetățeni spanioli internați la spitalul SRI „Dr. Agrippa Ionescu” în urma accidentului din club „Colectiv”, vor fi externați astăzi, anunță spitalul SRI, pe pagina de Facebook.
Cei doi cetăţeni spanioli au ajuns la spital pe 30 octombrie 2015 intoxicaţi cu fum. Aceștia au fost internați au beneficiat atât de tratament medical de specialitate, cât și de consiliere psihologică adecvată.
La Spitalul SRI „Dr. Agrippa Ionescu” mai sunt internați patru pacienti, doi în stare critică și doi cu o evoluție pozitivă, stabili.
Spitalul Militar: Alţi trei pacienţi sunt supuşi unor operaţii de transplant de piele
Trei pacienţi internaţi la Spitalul Militar Central după incendiul din clubul Colectiv sunt pregătiţi, joi, pentru transplant de piele, doi cu autogrefe şi al treilea cu piele artificială, a anunţat directorul general unităţii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.
„Starea celor trei pacienţi operaţi miercuri şi cărora li s-a făcut transplant de piele cu autogrefă este bună, ei spunând chiar că se simt mai bine. Alţi trei pacienţi sunt pregătiţi pentru intervenţii similare joi, la unul dintre răniţi fiind luată în calcul varianta unei grefe cu piele artificială, datorită rănilor care nu ar permite autogrefa”, a spus directorul general al Spitalul Militar Central.
Florentina Radu-Ioniţă a precizat că în Spitalul Militar Central sunt în continuare internaţi 12 răniţi în incendiul din clubul Colectiv, doi dintre ei fiind în stare critică.
„Avem doi pacienţi în stare critică. Din păcate, starea unuia dintre răniţi s-a agravat miercuri, devenind critică. Este vorba despre o tânără arhitectă care la momentul incendiului avea pneumonie. Am tratat suferinţa cu antibiotice, dar, din păcate, starea acesteia s-a agravat, ştiut fiind că afectarea pulmonară este cea care poate crea probleme după primele zile de la accident. Ceea ce pot să spun este că până acum nu am avut niciun caz de infecţie, dar riscul cel mai mare în astfel de situaţii este apariţia infecţiilor la locul plăgii”, a mai spus directorul general al spitalului.
Starea celor 21 de pacienți internați la Spitalul Bagdasar Arseni este staționară, după cum a declarat medicul Florin Bica, purtător de cuvânt.
„Nu s-a schimbat nimic. În primul rând, nu s-a schimbat nimic în rău. Situația rămâne staționară. De ieri au început grefările cu piele. Sunt internați 21 de pacienți, dintre aceștia șase pe secție, 15 în reanimare”, a afirmat Bica.
La rândul său, medicul Carmen Giuglea de la Spitalul Sfântul Ioan a informat că și starea pacienților din această unitate medicală este una staționară, nefiind externat niciun rănit.
Miercuri se aflau la Sfântul Ioan cinci răniți în stare gravă, iar alți doi cu o stare generală bună.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a afirmat că nu a apărut nicio modificare în ceea ce privește starea de sănătate a pacienților internați. „Au fost trei pacienți operați. Doi pacienți sunt intubați în stare mai gravă și fata care este doar la pansament. În total șase pacienți. Doi în stare critică”, a susținut medicul.
Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, Gheorghe Popescu, a declarat pentru că doi pacienți sunt în continuare în stare critică, iar alți doi în stare bună.
„Au fost grefe puse, auto-grefe. Au venit doi medici de la Spitalul de Arși, un medic estetician de la Spitalul de Urgență Floreasca. Doi pacienți sunt în stare critică, doi stare bună, merg excelent pentru că nu au avut afecțiuni pulmonare în urma incendiului”, a explicat managerul.
Elena Marincea este medic la Spitalul de Arşi din Capitala şi spune că 30 de victime ale incendiului, care a avut loc vineri seara în Clubul Colectiv, se află internaţi în spital, unde luptă pentru viaţa lor.
„La noi sunt 30 de pacienti, dintre care 12 sunt la Terapie Intensiva, ventilati mecanic. E foarte greu sa spunem ce sanse de supravietuire au. Nu pot sa confirm prezenta acidului cianhidric, nu s-au facut teste pentru asta”, a spus medicul Marincea.
„Victimele vor ramane cu mari sechele. Nu vorbesc de sechelele de la nivelul pielii, pentru ca vor fi candidati la multe operatii timp de multi ani. Nici de socul post-traumatic. Ma refer la sechele pulmonare, hepatice, renale, pentru ca aceste organe sunt foarte solicitate. Oricum… nu vor mai fi niciodata cum au fost”, a mai declarat Elena Marincea.