„Cercetările vizează fapte de competența DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă și fals intelectual. (…) Din ordonanța de declinare rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupție în legătură cu circumstanțele în care a fost emisă autorizația de funcționare pentru clubul Colectiv. Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizați funcționari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competența DNA”, a afirmat Marius Iacob.
El a precizat că șeful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori și mai mulți ofițeri de poliție să efectueze acte de urmărire penală în cauză.
„În cursul zilei de azi (joi — n.r.) vom stabili un plan de anchetă și putem să vă comunicăm că vom derula cu maximă celeritate activitățile care se impun în prezenta cauză”, a afirmat procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob.
Întrebat dacă primăria putea să emită autorizație de funcționare pentru club în condițiile în care nu avea autorizația PSI, el a explicat că acestea vor fi circumstanțe pe care le vor stabili în cel mai scurt timp. Referitor la posibilitatea să se fi dat mită pentru eliberarea autorizației, adjunctul șefului DNA a arătat că, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infracțiunii de corupție, respectiv abuz în serviciu.
Marius Iacob a spus că, în cursul zilei de joi, au fost ridicate de la sediul PÎCCJ mai multe documente, care au fost puse la dispoziție de procurorii Parchetului General. Adjunctul șefului DNA a precizat că, până în prezent, nu s-a început urmărirea penală in rem întrucât cauza a fost înregistrată de aproximativ două ore.
Potrivit Profit.ro, Cristian Popescu Piedone va fi citat la DNA, pentru lămurirea documentației eliberate pentru funcționarea clubului Colectiv, în care a avut loc tragedia de pe 30 octombrie.
Parchetul General, care a preluat dosarul deschis inițial de Parchetul Capitalei, a declinat către DNA competența de soluționare a unor posibile acte de corupție, ce ar fi putut fi comise de administrația publică locală a sectorului 4.
32 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 180 au fost rănite, în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv.
CITEŞTE ŞI RAED ARAFAT, reacţie dură după speculaţiile privind adevăratul număr al morţilor de la Colectiv
Cercetarea locului faptei in cauza privind incendiul produs in Clubul Colectiv se apropie de final, anunta Parchetul General intr-un comunicat de presa.
„In incinta clubului au fost identificate si ridicate obiecte personale, de vestimentatie, chei, telefoane mobile, acte ce apartin victimelor ce s-au aflat in interior in seara de 30 octombrie 2015. Incepand cu data de 5 noiembrie 2015, ora 13.00, Politia Capitalei este in masura sa asigure restituirea acestor bunuri catre detinatorii legali sau apartinatorii acestora„, scrie sursa citata.
Pentru aceste persoane, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti pune la dispozitie linia telefonica 021/313.12.26 (cu tarif normal), operabila de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 22.00, pana la finalizarea acestei activitati.