Persoana decedată este un bărbat, care fusese transferat de la Spitalul Floreasca la o clinică din Marea Britanie, potrivit unor surse medicale. Potrivit România TV, este vorba de Cristian Mitroi.
Cristian Mitroi locuia în București încă din timpul facultății, iar în seara de 30 octombrie se afla la concertul celor de la Goodbye to Gravity, din localul Colectiv. El era fotograf și mersese la spectacol pentru a face fotografii la eveniment. După ce a primit primele îngrijiri medicale într-unul din spitalele bucureștene, Cristian Mitroi a fost transferat, cu ajutorul Ministerului Sănătății și cel de Externe, de la Spitalul Floreasca din Capitală, la tratament într-o unitate medicală din Anglia.
Un număr de 33 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele din țară și din străinătate, dintre care 12 în București, a informat luni Ministerul Sănătății.
Până în prezent au fost externate 68 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.
În prezent, la Spitalul Bagdasar Arseni este internat un pacient, la fel ca și la Spitalele Elias și CC Iliescu, la Spitalul de Urgență din București — doi, la Spitalul Grigore Alexandrescu — trei, iar la Spitalul Militar Central — patru.
Numărul persoanelor decedate în incendiul din 30 octombrie a ajuns la 62, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 11 dintre răniții transferați în străinătate, a mai informat Ministerul Sănătății.
Cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost plasaţi luni în arest la domiciliu.
Tribunalul Bucureşti a admis, luni, contestaţiile la măsura arestului preventiv formulate de doi dintre patronii clubului Colectiv. Astfel, Costin Mincu şi Paul Gancea au fost plasaţi în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.
Şi Alin George Anastasescu, patron al clubului Colectiv, va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis, luni, Judecătoria sectorului 4.
Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu se aflau în arest din 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.
Corul Naţional de Cameră Madrigal a oferit, luni, la Palatul Cotroceni, un concert în onoarea personalului medical care s-a implicat în acordarea asistenţei răniţilor de la Colectiv. Preşedintele Klaus Iohannis a participat la eveniment.
Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, pe 11 noiembrie, cu ordinul „Meritul Sanitar” în grad de ofiţer mai mulţi medici şi asistenţi medicali SMURD, din mai multe centre ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din ţară. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, distincţia a fost acordată de şeful statului „în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti”. Pe lista celor decoraţi se regăsesc medici SMURD din Timişoara, Bucureşti, Craiova, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Piatra-Neamţ, Arad, Galaţi şi Braşov.