UPDATE ora 16.00 Joshua Castellano, cel care a fondat clubul Bamboo, a declarat, luni, la ieşirea de la Poliţia Capitalei, unde a fost audiat, că procurorii nu au putut intra în clădirea mistuită de incendiu pentru că există risc de prăbuşire.
„Pana acum nu s-a putut face nimic. Niciun procuror nu a putut sa intre acolo pentru ca poate sa se prabuseasca ce a ramas in picioare. Focul a pornit dintr-un spatiu inchis. A fost foarte ciudat cum s-a prins foc si cum s-a dezvoltat. Evacurea s-a facut evacuare imediat”, a spus Joshua Castellano.
Acesta a precizat că „locatia era in proces de autorizare ISU” si că după tragedie de la clubul Colectiv, în Bamboo s-au făcut mai multe schimbări.
Întrebat dacă clubul a primit amenzi, acesta a răspuns: „Niciodata nu a primit amenzi. O singura data a primit o amenda pentru ca era o canapea langa o usa de iesire de siguranta”.
El a mai spus că angajaţii din club au reacţionat aşa cum au fost instruiţi. „Angajatii au facut ce trebuie sa faca, pentru ca au fost instruiti. Am avut un contract pentru a instrui oamenii. Facem cursuri”, a precizat Castellano.
Aceasta a mai spus că este „posibil” ca incediul să fi pornit de la o „mână criminală” şi nu ia în calcul ca focul să se fi produs de la o ţigară aprinsă. „Am cluburi de 20 de ani. Niciunul nu a luat foc niciodata de la o tigara”, a conchis acesta.
Anchetatorii nu au putut face încă cercetarea la faţa locului, întrucât la faţa locului erau încă bârne care fumegau, iar pompierii sunt în continuare în stare de veghe pentru a se asigura că incendiul nu va reizbucni.
Audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti urmând să completeze informaţiile din dosar cu noi mărturii ale persoanelor care au fost în clubul Bamboo în noaptea incendiului, dar şi ale angajaţilor clubului.
În cursul zilei de duminică au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei 20 persoane, printre care administratorul clubului, care s-a prezentat împreună cu avocatul, angajați și clienți ai clubului bucureștean, în total fiind audiate până în prezent 40 de persoane.
Citeşte şi: Cine este proprietarul clubului Bamboo. Castellano, descendenţii primei femei care a condus mafia italiană
Cercetările în cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliției Capitalei.
Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au păstrat o autospecială de stingere la clubul Bamboo pentru a supraveghea eventualele focare de incendiu rămase nestinse, au anunțat oficiali ai instituției, potrivit Agerpres. Conform acestora, este posibil ca în cursul zilei de luni incendiul de la Bamboo să fie declarat stins.
„Am început o cercetare la fața locului. Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri (sâmbătă-n.r.) nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi (duminică-n.r.) ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (…) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (…) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a arătat, duminică, Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
Citeşte şi: INCENDIU CLUB BAMBOO. Avocat: Incendiul a fost pus de persoane din afara clubului