Incendiu în Vrancea! A luat foc biserica din comuna natală a lui Tudorel Toader VIDEO

Un incendiu a izbucnit duminică la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Vulturu de Sus, județul Vrancea. Pompierii au fost chemaţi de urgenţă pentru a lichida flăcările.
Razvan Mihalascu
28 feb. 2021, 17:02
Incendiu în Vrancea! A luat foc biserica din comuna natală a lui Tudorel Toader VIDEO

S-a dat alerta în Vulturu de Sus din judeţul Vrancea, comuna natală a lui Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei. Un incendiu a pornit la biserica „Sf. Ioan Botezătorul”.

La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Vulturu, potrivit ISU Vrancea.

Incendiul a fost lichidat aproape 30 de minute. Pompierii spun că au ars lumânărarul în proporție de 80% și acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafață de 10 metri pătrați, precum și două suporturi de lumânări din lemn.

„Cauza probabilă care a generat incendiul: foc deschis în spații închise (lumânare)”, au transmis pompierii din Vrancea, conform Agerpres.

Citeşte şi: Biserica de la Ierusalim a Patriarhiei Române a fost vandalizată. Imagini momentul în care edificiul este atacat VIDEO

ISU Vrancea menţionează că, pentru a se diminua riscul de incendiu, nu trebuie lăsate aprinse lumânări sau candele în lăcaşuri de cult, inclusiv în chilii, fără a fi supravegheate, nu trebuie folosit focul deschis în locuri în care se lucrează sau se depozitează substanţe combustibile şi/sau inflamabile, iar enoriaşii trebuie să aprindă lumânări în afara bisericilor, în locuri special amenajate şi prevăzute cu mijloace de primă intervenţie.

Pompierii militari mai recomandă ca toate căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu să se marcheze în conformitate cu cerinţele normative şi să se menţină în permanenţă libere şi practicabile.

Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020, de la circa 249 de milioane de lei la doar 28 de milioane de lei anul acesta. În schimb, contribuția statului la salarizarea personalului de cult este programată să crească cu 2,36% în anul acesta, de la 731,95 milioane lei în 2020 la 749,25 milioane lei în 2021.

Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020, dar va oferi în continuare fonduri prin trei programe. În schimb, contribuția statului la salarizarea personalului de cult este programată să crească cu 2,36% în anul acesta, de la 731,95 milioane lei în 2020 la 749,25 milioane lei în 2021. De asemenea, din acești bani este sprijinită și Biserica Ortodoxă care își desfășoară activitatea în afara țării.

Citeşte şi: Guvernul a tăiat 90% din banii alocaţi construirii și restaurării lăcașurilor de cult. Fondul de salarii al personalului clerical şi al profesorilor de religie creşte

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'