Incendiu la Palatul Administrativ din Suceava UPDATE. Incendiul de la acoperişul Palatului Administrativ din Suceava a fost localizat, iar pompierii lucrează la îndepărtarea învelitorii din tablă sub care mai există resturi fumegânde, a declarat pentru News.ro Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.
Incendiu la Palatul Administrativ din Suceava UPDATE. Palatul Administrativ din Suceva arde de aproximativ trei ore, iar pompierii au o intervenţie dificilă şi se plâng că apa nu are presiune pentru a domoli flăcările. Acoperişul s-a prăbuşit în anumite porţiuni, iar zona din apropiere a fost evacuată pentr a preveni alte incidente.
La faţa locului intervin 18 maşini de stingere şi 5 autoscări. Flăcările uriașe au fost zărite de la 3 km distanță
Incendiu la Palatul Administrativ din Suceava. Sambata dimineata, in jurul orei 9.00, a fost semnalat un incendiu violent, cu mari degajari de fum, in partea superioara a Palatului Administrativ Suceava, clădirea în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean Suceava.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că în sprijin acţionează şi o maşină de stingere şi o autoscară de la ISU Botoşani.
Astfel, în prezent intervin 12 maşini stingere, o cisternă a serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, cu cantitate de 20 t apă, 4 autoscări şi 2 ambulanţe SMURD.
Incendiu la Palatul Administrativ din Suceava. ŞTIREA INIŢIALĂ – Potrivit ISU Suceava, incendiul se manifestă la acoperişul clădirii Palatului Administrativ, unde se află Prefectura şi Consiliul Juudeţean.
Pompierii intervin cu patru autospeciale şi o autoscară.
Incendiu la Palatul Administrativ din Suceava. ISTORICUL CLĂDIRII
Palatul Administrativ din Suceava a fost construit între anii 1903-1904, în perioada conducerii administrației orașului de către primarul Franz Des Loges. Clădirea urma să adăpostească administrația orășenească a Sucevei. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul vienez Peter Paul Brang (1852-1925).
După finalizarea construcției noului edificiu, Primăria orașului Suceava s-a mutat în decembrie 1904 în Palatul Administrativ. În această clădire au fost găzduite poliția orașului, casa de economii și muzeul de istorie, iar în perioada interbelică și Societatea „Ciprian Porumbescu”. Edificiul administrativ al orașului a fost folosit și de pompieri, care au amenajat în turnul central o cameră de observare a incendiilor.
Incendiu fabrica de ţiţei din Prahova. Muncitorii care au suferit arsuri grave, transferaţi la spitalele din străinătate
Clădirea avea inițial o forma literei „L”, având în curte un grajd, remiza de pompieri și remiza de trăsuri. După instaurarea regimului comunist în România, în anul 1944, în clădirea fostei primării au fost instalate Consiliul Popular Județean Suceava, Comitetul Județean Suceava al PCR și Comitetul Județean Suceava al UTC. În anii ’60 ai secolului al XX-lea, autoritățile județene au demolat construcțiile anexe din curte și au construit în stil baroc un corp care a închis întregul ansamblu, dându-i o formă dreptunghiulară. Cu această ocazie, au fost renovate fațadele cu tencuieli în praf de piatră și mozaic și s-a amplasat o frescă cu tematică istorică pe perele holului central. Începând din 1990, în Palatul Administrativ din Suceava se află sediul Prefecturii și al Consiliului Județean Suceava.
Din 2004 clădirea se află pe Lista monumentelor istorice din judeţul Suceava. În anul 2006, clădirea Palatului Administrativ din Suceava a suferit lucrări de reparații capitale.