Incendiu produs într-un spital de lângă Roma. Cel puţin 4 morţi şi 200 de pacienți evacuați

Trei pacienți în vârstă au murit într-un incendiu care a cuprins peste noapte un spital din Tivoli lângă Roma.
Filip Stan
09 dec. 2023, 19:35
Incendiu produs într-un spital de lângă Roma. Cel puţin 4 morţi şi 200 de pacienți evacuați

Cel puțin patru persoane au decedat în urma unui incendiu produs la un spital din orașul Tivoli, din estul Romei, de aproximativ 50 de mii de locuitori, anunță Corriere dela Serra.

Este vorba despre patru persoane în vârstă, doi bărbați de 76 și 86 de ani și două femei de 86 și 84 de ani, Giuseppina Virginia Facca.

Prima victimă a fost descoperită în secția de Cardiologie în timpul intervenției pompierilor, în timp ce alte două au fost internate în secția de Medicină.

Șase mașini s-au făcut scrum într-un incendiu izbucnit într-o parcare. Incendiu la o navă care transporta cereale din Ucraina
De asemenea, au existat două persoane rănite în stare gravă. Peste 200 de pacienți, inclusiv câțiva copii, au fost evacuați. Parchetul a deschis o anchetă, iar pe corpurile victimelor va fi efectuată o autopsie. Ipoteza este că flăcările au izbucnit într-o parte exterioară a unității, la etajul -3 și folosită ca secție de deșeuri speciale.

Flăcările au izbucnit între morgă, o secție a spitalului și zona bucătăriei. Focul s-a propagat rapid la nivelul de deasupra, unde este camera de urgență. Pompierii au folosit scările telescopice pentru a evacua peste 140 de pacienți internați, printre care o femeie însărcinată și mai mulți bebeluși.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a enumerat printre posibilele cauze ale incendiului un cablu defect ori substanțele chimice depozitate în spital.

Citeşte şi

Tragedie într-un centru de dezintoxicare. Peste 30 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după izbucnirea unui incendiu de proporții

Sâmbătă, 9 decembrie, a avut loc o conferință de presă, la care a participat și procurorul din Tivoli, Francesco Menditto: „Se știe cu siguranță că la ora 23.00 a intervenit poliția de stat, apoi și carabinierii. Poliția a descoperit că incendiul izbucnise în zona camerei de urgență, dar fumul ajunsese și la toate celelalte etaje. Imediat, pompierii – 60 în total – au început să stingă focul și să pună în siguranță pacienții: 193 de pacienți au fost evacuați’.

Magistratul a mai precizat că ‘persoanele decedate sunt, din păcate, în număr de patru, dintre care cadavrul unuia este deja la dispoziția familiei sale, deoarece nu prezintă interes pentru procuratură’. Acest pacient, de fapt, nu a murit în urma incendiului. Dintre cele trei victime, una a fost spitalizată în medicina de urgență și două în medicina generală’.

În fine, ‘Parchetul a deschis un dosar pentru omor din culpă și incendiu din culpă. Zona afectată de flăcări se află sub sechestru, dar în momentul de față întregul spital a fost făcut impropriu pentru utilizare. Timpul de refacere va fi lung’. Pompierii au declarat că au lucrat până în această dimineață pentru a stinge incendiul.

Ceea ce se știe este că a izbucnit în timpul nopții și că au fost activate procedurile de siguranță pentru evacuarea pacienților. Anchetatorii de la Tivoli examinează imaginile camerelor video de la spitalul San Giovanni. Procuratura continuă cu toate investigațiile necesare.

În vizorul anchetei se află cu siguranță sistemul de stingere a incendiilor, care, potrivit unor surse de anchetă, este învechit. Va dura zile întregi până când vor fi efectuate toate verificările necesare. Deocamdată, însă, pare sigur că deșeurile tehnice ale spitalului au fost cele care au luat foc primele.

Cei care se aflau în interiorul spitalului au declarat că de la un minut la altul „a fost mult fum și s-a oprit curentul. Au fost momente de panică’. La început nu era clar ce se întâmpla, dar apoi flăcările au putut fi văzute de la ferestre. O femeie care se afla la spital pentru a-i aduce un ultim omagiu tatălui său, care a murit cu puțin timp înainte de izbucnirea incendiului, a declarat pentru Fanpage.it: „Tatăl meu a decedat, din păcate, în momentul în care se întâmplau toate acestea, dar nu din cauze legate de incendiu: a murit din cauza unui stop cardiac.

Apoi, fumul a invadat secția: „În foarte scurt timp, ne-am trezit într-un nor de fum și, dacă nu ar fi fost intervenția lucrătorilor din secție, nu am fi fost aici pentru a verifica. Din păcate, am rămas blocați la etajul cinci”. Femeia a spus că lucrătorii sanitari au acționat cu mult profesionalism și că au fost activate toate procedurile de siguranță. Cei care se aflau în spital, chiar și rude ale pacienților, au fost de ajutor: unii au ajutat personalul medical să scoată buteliile de oxigen care ar fi fost periculoase în contact cu focul.

Printre rudele celor trei victime (al căror număr este încă provizoriu) se numără și cei care cer să se facă cât mai repede lumină asupra incidentului. Rudele Giuseppinei Virginia Facca, una dintre pacientele decedate în timpul incendiului, au emis această declarație: „Vrem claritate în privința cauzelor morții mamei noastre. Ni s-a spus că a murit în momentul izbucnirii incendiului, dar nu din cauza fumului. Avea 84 de ani și avea o problemă cu plămânii; a fost internată la etajul trei în urmă cu trei zile. Acum trupul ei se află în capela spitalului, pentru că nu a fost posibil să o ducem la morgă’.

Un alt membru al familiei a adăugat: „Ni s-a spus că mama noastră nu a murit din cauza incendiului, deși decesul a survenit în același timp, vrem să aflăm adevărul. Am aflat de moartea ei de la o știre locală”.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'