”Incendiul a fost anunțat de șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate și la fața locului s-au deplasat pentru început două autospeciale cu apă și spumă(ASAS), dar, ulterior, ca urmare a fumului puternic care ieșea de sub acoperișul clădirii, unde ardea mocnit, la fața locului a mai fost trimisă o autospecială cu apă și spumă, iar în acest moment acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului un număr de 18 subofițeri și trei ofițeri cu trei ASAS”, a declarat Florin Neguț, potrivit Agerpres.
El a menționat că, la ora producerii incendiului, în grădiniță nu se aflau copii la cursuri, nefiind înregistrate victime. Stingerea focului este îngreunată de faptul că imobilul respectiv are planșeul construit din lemn, pe bârne, iar în pod sunt depozitate, printre alte materiale combustibile, mobilier școlar vechi, conform reprezentantului ISU.
”Arderea este destul de puternică și intervenția este destul de dificilă, din aceste cauze acționându-se practic numai din exterior întrucât există pericol major de accidentare a personalului de intervenție. Acoperișul are o suprafață de peste 450 de metri pătrați și este afectată de incendiu o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și planșeul. În momentul actual s-a reușit stoparea propagării incendiului, acesta fiind localizat, adică nu se mai extinde”, a spus Neguț.
Potrivit acestuia, pompierii intervin de aproximativ trei ore, acționând în continuare pentru lichidarea incendiului. Ulterior, vor fi demarate cercetări privind cauza producerii acestuia.
Citeşte şi INCENDII în ţară. Mai multe case şi un service auto s-au făcut scrum VIDEO