Incendiu urmat de explozie la motorul unui avion care se îndrepta spre Dubai

O problemă intervenită la unul dintre motoare a determinat un avion A380 al companiei Emirates să se întoarcă din drum şi să aterizeze la Sydney, a anunţat compania aeriană luni, precizând că pasagerii au auzit o explozie şi au văzut o flacără portocalie.
Romania TV
12 nov. 2012, 06:54
Incendiu urmat de explozie la motorul unui avion care se îndrepta spre Dubai

 Pilotul avionului, care se îndrepta spre Dubai cu 380 de pasageri la bord, a luat decizia să se întoarcă de unde a plecat, duminică seara, la scurt timp după decolare.

„Zborul Emirates EK413 de la Sydney către Dubai din 11 noiembrie s-a întors din drum la scurt timp după decolare din cauza unei probleme de motor”, a anunţat compania într-un comunicat.

Un jurnalist al grupului australian de presă Fairfax, Matt Campbell, se afla la bord şi a povestit pentru Sydney Morning Herald că incidentul s-a produs în momentul în care avionul era în fază de ascensiune.

„Cred că era la jumătate de oră (după decolare) când am văzut o flacără portocalie şi am auzit un zgomot puternic în cabină”, a declarat el.

„Membrii echipajului au venit în cabină şi, ulterior, a fost un anunţ iar căpitanul a spus că a fost o problemă cu motorul numărul trei şi că acesta s-a oprit”, a adăugat pasagerul.

Un purtător de cuvânt al Emirates a declarat pentru AFP că transportorul se străduieşte să înţeleagă cauzele incidentului.

„Nu a fost nicio flacără sau fum”, a precizat el, contrazicând astfel mărturiile pasagerilor care susţin că au văzut foc.

  Un avion A380 al companiei australiene Qantas s-a confruntat cu o defecţiune gravă în zbor în noiembrie 2010, deasupra Indoneziei. Pilotul a reuşit să aterizeze pe aeroportul din Sigapore, fără să existe victime în rândul celor 469 de persoane aflate la bord.

Potrivit raportului anchetei, defecţiunea a fost generată de o problemă legată de furtunul de ulei al motoarelor Rolls Royce, a cărui uzură accelerată poate antrena scurgeri şi un incendiu la motor.

  În urma unui acord încheiat în primăvara lui 2011, compania britanică a plătit 70 de milioane de euro despăgubire companiei australiene.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cinci zodii primesc tot de la Univers începând cu 3 august. Vine norocul triplu, lucruri minunate se vor petrece în viețile lor
Capital.ro
NU mai e necesar să meargă la ITP. RAR vine direct acasă
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
A murit Nicu Covaci. Fondatorul trupei Phonix avea 77 de ani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
💣 de la ”Insula Iubirii”! Au divorțat, dar încă locuiesc împreună cu Tanța Blonda! 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Nicu Covaci a murit la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de membrii trupei Phoenix
Capital.ro
Doliu naţional în România! A murit Nicu Covaci, fondatorul Phoenix
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Novak Djokovici, la un pas de prima sa medalie de aur olimpică
MediaFlux
CUTREMUR în ALEGERILE din SUA! TRUMP, învins deja de KAMALA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?