Incendiul de la ATI din Piatra Neamţ mai face o victimă. Încă un pacient transferat la spitalul COVID-19 de la Leţcani, judeţul Iaşi, după incendiul din secţia de ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, a murit, informează România TV.
În prezent, doar unul dintre cei şase pacienţi salvaţi după incendiul din secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ şi transferaţi la spitalul COVID-19 din Leţcani mai este în viaţă.
Zece pacienţi au murit în data de 14 noiembrie într-un incendiu care a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Este vorba de pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Alte şapte persoane au fost scoase de cadrele medicale. Şase dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi.
Între răniţi se află şi medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii în momentul izbucnirii incendiului.
Din cei şase pacienţi transferaţi la Leţcani doar unul mai este în viaţă.
Citeşte şi: Incendiul de la spitalul Piatra Neamţ. Medicii au sunat de patru ori la 112
Rudele unui pacientului decedat în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ au depus plângere penală şi solicită Parchetului de pe lângă IICJ tragerea la răspundere a spitalului pentru incendiu pentru ucidere din culpă. De asemenea, fiul şi soţia pacientului mort în incendiul de la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au solicitat plata unei despăgubiri de 1 milion de euro, a anunţat avocatul Adrian Cuculis, cel care le reprezintă.
În plângerea penală se arată că în data de 5 noiembrie pacientul T.I. a fost dus cu ambulanţa la spitalul din Piatra Neamţ, prezentând simptome specifice COVID-19. În urma testării, pacientul T.I. a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 şi internat la secţia COVID a spitalului din Piatra Neamţ.
După decesul survenit în urma incendiului din secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ, pacientului T-I. i s-a făcut autopsie. Aceasta a arătat ca principală cauză a decesului IRA – Insuficienţă Renală Acută, fibroză ischemică de miocard, hipertrofie cardiacă şi pneumonie bilaterală.
„Observând raportul de autopsiere şi prin comparaţie cu tragicul eveniment din clubul Colectiv, observăm că o parte dintre victimele ce au ieşit cu viaţă din clubul Colectiv însă au decedat ulterior în UPU, principala cauză a decesului o presupune instalarea IRA”, arată avocatul în plângerea penală.