Potrivit ISU, fumegaţia de pe partea de nord a versantului era întreţinută de o buturugă care a ars permanent, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie.
Pe parcursul nopţii, dar şi vineri dimineaţă, s-au realizat recunoaşteri ale zonei, atât de pe DN 7C, cu mijloace de observare de la distanţă, cât şi cu echipe terestre, pentru observarea eventualelor focare existente şi nu au mai fost identificate focare sau fumegaţii.
Incendiul a reizbucnit la începutul acestei săptămâni, iar miercuri intervenţia s-a realizat cu dificultate din cauza accesului îngreunat, a vântului puternic şi a cantităţilor limitate de apă în zonă. S-a intervenit cu ajutorul elicopterului şi dispozitivului special Bambi Bucket, care a executat 11 de misiuni de stingere, dar şi cu ajutorul autoscărilor dotate cu tunuri, alimentate de la două autospeciale de capacitate mărită. Una dintre autoscări a sosit în sprijin de la ISU Bucureşti-Ilfov, având capacitatea de a interveni până la 70 de metri înălţime.
Reprezentanţii ISU Argeş spun că pe toată durata operaţiunilor de stingere circulaţia pe DN 7C a fost oprită, din motive de siguranţă, iar întreaga misiune a angrenat peste 50 de pompieri militari, cu 12 mijloace tehnice, dar şi reprezentanţi ai IJJ, IPJ, Salvamont, SVSU, CEZ şi Drumurilor Naţionale. În continuare, echipaje de pompieri şi voluntari vor realiza, periodic, recunoaşteri în zonă. Totodată, o comisie mixtă va desfăşura o anchetă pentru a stabili cauza producerii incendiului.
Incendiu de vegetaţie a izbucnit în 22 aprilie lângă cetatea Poenari din judeţul Argeş, turiştii aflaţi în zonă fiind evacuaţi. Focul a fost stins după câteva zile şi a reizbucnit marţi.
Citeşte şi Circulaţia pe Transfăgărăşan, închisă după ce a apărut fumegaţie pe versant în zona cetăţii Poenari