La scurt timp după incendiul din ATI Piatra Neamţ, angajatul spitalului a pătruns în unitatea medicală. Acesta a povestit că a auzit o bubuitură puternică, apoi, după stingerea incendiului, a pătruns în secţia ATI mistuită de flăcări, unde a văzut paturile arse.
Angajatul mai spune că echipamentele cadrelor medicale s-au aprins extrem de uşor întrucât acele combinezoane conţin nailon, care ard asemeni celofanului.
Citeşte şi Incendiu Piatra Neamţ. Ciolacu: Am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală
”Nu știam ce se întâmplă. Era lumea agitată pe jos. Erau mașini, cu schimbul de tură, parcate aiurea și nu prea au avut, s-au cam chinuit să intre pompierii. Și, după aceea, când m-am dat jos din mașină, deodată: BUF! Erau și asistente în salon. Supravegheau bolnavii, se făceau tratamente când a avut loc explozia. Având combinezonul… Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan. Ca și cum erau într-un sac de nailon”, a povestit bărbatul.
Angajatul a adăugat că flăcările erau vizibile de la colţul străzii şi că a auzit când geamurile au bubuit. Când a reuşit să pătrundă în interiorul unităţii medicale, a văzut dezastrul.
„Când au intrat pompierii, o parte au urcat pe scara de incendiu, o parte pe la fostul Crematoriu. Au pus scările, cu furtune. Dup-aia a venit scara aia mare. I-au evacuat pe toți cum au putut. Dup-aia m-au chemat în interior. Era dezastru. Erau scoase paturile arse, cu tot cu pacienții morți. Erau pe paturi. Pompierii i-au scos pe hol. Când am ajuns sus, după ce s-a stins focul, erau pe hol tot, aparatură, pacienți, care erau duși în UPU„, a povestit angajatul pentru Digi24.
În urma incendiului de sâmbătă seară de la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți și 7 persoane au fost rănite, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții.
Reamintim că, în incendiul din ATI Piatra Neamţ, medicul de gardă Cătălin Denciu, 42 de ani, a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, în încercarea de a salva pacienţii de pe secţie. a reuşit să salveze opt dintre pacienţii aflaţi în acel moment la Terapie Intensivă. Alţi zece pacienţi au decedat.