Încep concedierile în România! „Această masură are la bază necesitatea redimensionării şi eficientizării activităţii Societăţii, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geopolitic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaţionale şi de funcţionare, să îşi eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane şi financiare, să se adapteze la influenţele exercitate de contextul naţional şi internaţional de criză, pentru a depăşi toate provocările”, se arată în raportul publicat de companie la BVB.
Compania a anunțat încă din martie că intră într-un program major de restructurare în încercarea de a face faţă creşterilor preţurilor la energie și că încearcă să caute soluţii pentru protejarea angajaţilor, dar dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, ia în calcul disponibilizări colective. Pe 30 iunie 2022, Chimcomplex avea 1.936 de angajaţi, ceea ce înseamnă că circa 20% din personal va fi disponibilizat, susţine Ziarul Financiar.
Anterior, compania a anunţat că încearcă să protejeze angajaţii, însă dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni aceştia şi-ar putea pierde locul de muncă. Odată cu această măsură, Chimcomplex a şi închis unele secţii de producţie: „Angajaţii Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluţii pentru protejarea lor, însă dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, suntem în situaţia în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de şomaj tehnic”.
Chimcomplex este controlată în proporţie de 85% de Ştefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding (85%) şi de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%). Începând cu data de 17 ianuarie 2022, acţiunile Chimcomplex SA Borzesti sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, continuându-şi parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa AeRO.