A început cea de-a treia ediţie a programului Start-Up Nation. Firmele vor putea accesa până la 200.000 lei, sub formă de fonduri nerambursabile, care se adresează unui număr total de 55.000 beneficiari pe durata întregului program. Aplicanții se pot înscrie pe platforma granturi.imm.gov.ro.
”Antreprenorii, care doresc să îmbunătăţească performanţa economică a noilor afaceri pe care le administrează, au posibilitatea de a obţine fonduri nerambursabile în valoare maximă de 200.000 lei. Înscrierile se vor putea efectua exlusiv online, până la începutul lunii septembrie. Pe această cale, le mulţumesc tuturor partenerilor implicaţi în implementarea acestei măsuri aşteptate cu mult interes de sectorul IMM şi, nu în ultimul rând, doresc să le urez mult succes aplicanţilor! La dispoziţia dumnealor stă şi un număr de call center, respectiv 0219059, la care pot apela pentru asistenţă”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
Citeşte şi: Ratele românilor sar în aer. ROBOR atinge un nou record al ultimilor 12 ani
Potrivit acestuia, ea de-a treia ediţie a programului are o primă mare noutate faţă de primele două ediţii, şi anume faptul că în afara celor 10.000 de beneficiari prognozaţi, pentru Pilonul de bază va avea un sub-pilon dedicat strict românilor din Diaspora, cu 1.000 de beneficiari.
”Perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, mai exact până în data de 1 septembrie, ora 20.00”, a mai transmis ministrul.
Citeşte şi: Ministrul Energiei îi îndeamnă pe români să facă economii: „Şi eu mai sting becul după ce ies din cameră”
Bugetul pentru acest an al acestui program cu cei doi piloni va fi de 520 milioane lei, dintre care 500 milioane lei credite de angajament, 20 milioane credite bugetare.
”Având în vedere că vor fi 10.000 de beneficiari la pilonul de bază şi estimativ 1.000 de beneficiari la pilonul destinat românilor din diaspora, bugetul total necesar pentru a implementa acest program va fi de 2,2 miliarde de lei. Aş faceo precizare. În momentul în care se discuta Legea bugetului pentru acest an, în urma discuţiilor avute la Ministerul de Finanţe, am primit asigurarea la acel moment că, în măsura în care vom reuşi până la momentul rectificării bugetare să lansăm acest program, vom primi finanţare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program”, a adăugat ministrul.
În cadrul etapei de înscriere pentru cei doi piloni, respectiv Start-Up Nation România şi Start-Up Nation Diaspora, aplicanţii, cu profilul, user şi parola generate, vor completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul electronic de înscriere.
Aplicaţia electronică va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 1 septembrie ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.
Lansarea celei de-a treia ediţii le oferă posibilitatea antreprenorilor aflaţi la început de drum de a beneficia de granturi în valoare maximă de 200.000 lei şi marchează, totodată, startul pachetului de 12 programe pe care Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului le va derula în cursul acestui an, cu scopul sprijinirii mediului de afaceri.
„Un segment aparte al acestui program este adresat românilor din străinătate care vor să revină în România și să își înființeze o firmă: pilonul Start-Up Nation Diaspora. Astfel, românii plecați peste hotare își vor putea construi o afacere aici, în țară.
Pentru Partidul Național Liberal și guvernul pe care îl conduc, sunt vitale susținerea inițiativei private în economie, încurajarea micilor investitori, precum și garantarea de oportunități pentru românii din afara granițelor”, a spus premierul Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.