Începe „Curăţăm România!”. Toţi elevii vor fi implicaţi. Când se dă startul campaniei de ecologizare

Elevii vor putea participa pe parcursul lunii aprilie la "Curăţăm România!". Este vorba despre o campanie naţională ce are ca obiectiv formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului.
Filip Stan
01 apr. 2022, 22:00
Începe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, au planificat demararea campaniei naţionale „Curăţăm România!”. Alături de chestorul Camerei Deputaţilor, George Tuţă, au discutat vineri, într-o videoconferiţă, cu inspectorii şcolari generali despre „deschiderea şcolii româneşti către societate” şi despre modernizarea/reforma învăţământului românesc.

Sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”, Campania Naţională „Curăţăm România!” se va desfăşura în cursul lunii aprilie 2022.

„Campania îşi propune responsabilizarea şi implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o ţară curată, prin participarea specialiştilor în probleme de mediu la orele de dirigenţie cu tematici specifice, precum şi încurajarea implicării elevilor în activităţi de voluntariat în domeniul protecţiei mediului.

Formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului reprezintă pentru cele două ministere un obiectiv la fel de important ca implicarea în acţiuni concrete de ecologizare pe bază de voluntariat”, se arată într-uncomunicat de presă al Ministerului Educaţiei, conform Agerpres.

Citeşte şi: Structura anului şcolar 2022 – 2023. Specialist în Educaţie: Nu ar avea niciun impact asupra reducerii gradului de analfabetism funcțional

Începe „Curăţăm România!”. Toţi elevii vor fi implicaţi. Cum se va desfăşura campania naţională

În fiecare judeţ, acţiunile educative din cadrul campaniei „Curăţăm România!” vor fi coordonate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai instituţiilor de nivel judeţean din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a subliniat importanţa introducerii „Săptămânii verzi” în structura anului şcolar 2022 – 2023 ca perioadă dedicată acţiunilor de protecţie a mediului.

Miniştrii Sorin Cîmpeanu şi Barna Tanczos au susţinut că regulamentul de organizare a „Săptămânii verzi” va fi elaborat în parteneriat de către cele două instituţii.

Citeşte şi: VACANŢA de PAŞTE 2022. Bucurie pentru elevi, mai multe zile libere în aprilie

Când este Ziua educaţiei financiare şi ce vor trebuie să facă instituţiile cu această ocazie

„În urma iniţiativei legislative lansate de deputatul şi chestorul Camerei Deputaţilor George Tuţă, data de 11 aprilie a fost instituită „Ziua educaţiei financiare”, legea fiind deja adoptată de către Parlamentul României.

Potrivit acestui demers, Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale sunt încurajate să organizeze manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare”, se arată în comunicat.

În cadrul videoconferinţei, reprezentantul Ministerului Educaţiei le-a cerut inspectorilor şcolari generali ca încă din acest an, în intervalul 11-15 aprilie, să fie organizate întâlniri între elevi şi reprezentanţi ai instituţiilor financiar-bancare, pentru a conştientiza importanţa abordării în şcoli a temelor de educaţie financiară.

Reforma sistemului de educaţie, prioritate în PNRR

De asemenea, a fost abordată implementarea componentei de educaţie a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, atât la nivelul inspectoratelor şcolare, cât şi la nivelul unităţilor de învăţământ.

„Au fost prezentate, de asemenea, standardele de echipare cu mijloace informatice a sălilor de clasă, laboratoarelor de informatică şi Smart Lab-urilor educaţionale, conform ordinului de ministru semnat în data de 30 martie şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial. Un obiectiv ambiţios al Ministerului Educaţiei este ca, la sfârşitul perioadei de implementare a PNRR, fiecare sală de clasă din România să fie echipată cu tablă inteligentă cu ecran tactil, care să substituie creta şi tablele clasice”, a mai precizat Miniterul Educaţiei.

Peste 360 milioane euro din PNRR sunt alocate de către Ministerul Educaţiei pentru finanţarea acestei măsuri care se doreşte a fi un pas esenţial spre reforma educaţiei propusă prin proiectul România Educată – componenta de digitalizare a educaţiei.

Acestei sume i se adaugă cele peste 95 milioane euro pentru dotarea laboratoarelor standard de informatică şi aproape 120 milioane euro pentru înfiinţarea a 1.100 Smart Lab-uri, finanţarea fiind asigurată tot de către Ministerul Educaţiei, prin PNRR.

„Conform anunţului ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu, inspectoratele şcolare judeţene vor fi entităţile responsabile de centralizarea solicitărilor la nivelul fiecărui judeţ şi de organizare a procedurilor de achiziţie, standardele de echipare promovate de către Ministerul Educaţiei (prin ordin de ministru) fiind deja transmise spre publicare în Monitorul Oficial. În acest context, s-a solicitat constituirea echipelor responsabile pentru implementarea acestui proiect la nivelul fiecărui inspectorat şcolar”, afirmă aceeaşi sursă.

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Metoda eficientă prin care dezaburești rapid geamul de la mașină. Trucul simplu pe care trebuie să-l știe toți șoferii
Capital.ro
Se verifică buletinele. Regula pe care românii NU o respectă: E dezastru!
Playtech.ro
Cum a arătat rochia de mireasă a Danielei Iliescu. Toți și-au dat coate când au văzut-o!
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Povestea tânărului care a ajuns milionar la 24 de ani. De ce a ales să se mute în Dubai: „Oamenii nu mă tratează diferit aici. Sunt un pește mic într-un iaz foarte mare”
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Budincă de orez, caramelizată. Secretele rețetei
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
kanald.ro
Culiță Sterp și Daniela s-au căsătorit! Cei doi vor deveni părinți pentru a doua oară
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Marea actriță a României a MURIT. Viața sa, un adevărat film: Fie iertată și neuitată!
StirileBZI
Așa trebuie îți reglezi termopanele pe modul de iarnă! Vei avea mai multă căldură
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
stirilekanald.ro
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
substantial.ro
Acuzată de complot pentru uciderea soțului celebru, Monica Sementilli se îndreaptă spre proces
MediaFlux
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Povești pierdute” din masacrul din Glencoe, descoperite în timpul săpăturilor arheologice