Începe marea migrare politică înainte de alegerile locale: Un primar USR anunţă că va candida la PNL

În Iaşi, USR a câştigat trei primării la alegerile locale din 2020, respectiv cele din comunele Movileni, Rediu şi Mirceşti.
Filip Stan
02 apr. 2023, 22:29
Începe marea migrare politică înainte de alegerile locale: Un primar USR anunţă că va candida la PNL

Primarul USR al comunei ieşene Movileni, Dan Hodoroabă, va candida pe listele PNL la viitoarele alegeri, dar nu va demisiona din USR pentru a nu-şi pierde mandatul.

Anunţul privind candidatura edilului USR de Movileni pe listele PNL la viitoarele alegeri locale a fost făcut duminică pe pagina de Facebook a liberalilor ieşeni.

„Am fost şi rămân om de cuvânt. Am promis că atât timp cât ne vor fi sprijinite proiectele mă voi alătura echipei liberale. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, domnul Costel Alexe, a fost, este şi va rămâne un susţinător al proiectelor şi nevoilor comunei noastre. Da, mă regăsesc în acest proiect politic. În 2024 îmi doresc sa fiu candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Movileni”, a declarat Dan Hodoroabă, primarul comunei Movileni.

VIDEO Primele imagini de la accidentul lui Dan Barna. Fostul șef USR a fost lovit de o mașină în timp ce traversa o intersecție pe o trotinetă electrică

Contactat de News.ro, liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a afirmat că edilul Dan Hodoroabă nu va demisiona din USR pentru a nu-şi pierde mandatul. Hodoroabă se va înscrie în PNL în preajma alegerilor locale din anul 2024.

Muraru a recunoscut că discuţiile cu primarul USR de la Movileni sunt „ceva mai vechi”. Totodată liderul PNL Iaşi a declarat că în perioada următoare liberalii vor mai face un anunţ de acest gen. Potrivit unor surse politice, edilul USR al comunei Rediu, Ciprian Grosu ar urma de asemenea să candideze pe listele PNL.

USR a câştigat trei primării la alegerile locale din 2020, respectiv cele din comunele Movileni, Rediu şi Mirceşti.

PNL deţine în judeţul Iaşi 51 de primării din 98 posibile. Drulă visează frumos: Vrem să venim cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, primari unde nu avem. Avem responsabilitatea de a face în jurul USR o alternativă politică

Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat marţi, în emisiunea Proiect de ţară: România, despre candidatul la prezidenţiale, că vor să vină cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, primari unde nu avem. Avem responsabilitatea de a face în jurul USR o alternativă politică a mai spus Drulă, precizând că au discuţii cu PMP şi Forţa Dreptei dar doresc o apropiere şi de zona civică.

Gheorghe Falcă: PSD a solicitat o discuţie despre anticipate, așa mi-au spus colegii. Ciolacu a respins ideea

Liderul USR a arătat că satutar, candidatul la alegerile prezidenţiale este ales de congres. ”Vrem să venim cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, primari unde nu avem. Noi avem responsabilitatea de a face în jurul USR o alternativă politică. S-a simplificat scena politică din România, nu mai este atât de complicată. Avem blocul PSD-PNL, blocul specialilor, un partid extremist, cu legături în zona sistemului mai tradiţional, mai cu Ceauşescu, bătrânii rezervişti şi blocul liberal moderd, european, care este USR”, a precizat recent Drulă.

El a mai spus: ”Avem obligaţia să venim cu o soluţie completă, noi nu venim în alegeri să câştgăm câte un mandat, să luăm câte un 8 % un 11%. Avem discuţii cu aceste două fomaţiuni, PMP şi Forţa Dreptei, dar oferta este deschisă şi către zona civică, exista şi în anii 90 acest efort, când e o criză morală în societate să ne deschidem”, a arătat el.

Întrebat când va fi anunţat acest pachet de candidaturi, Drulă a spus că o să fie în calendarul firesc de alegeri.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Cu procură sau fără? Ce obligație au șoferii la aceste vămi
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!