Gama bogată de produse din comerţ face tot mai uşor de suportat lipsa din meniu a cărnii, a lactatelor şi a ouălor, pe perioada postului Paştelui.
Totuşi, medicii atrag atenţia asupra riscurilor de a transformă ceea ce ar trebui să fie o perioada de purficare într-o sursă de toxine şi chiar de kilograme.
Citeşte şi POSTUL PAŞTELUI. Cele mai periculoase ALIMENTE DE POST. Ce boli rişti dacă le consumi
Trebuie evitate pe cât posibil produsele cu grad înalt de procesare, cu adaosuri de E-uri, precum pateurile vegetale şi toate preparatele vegetale gustoase, dar bogate în aditivi, precum glutamatii şi pirofosfatii.
Făinoasele şi grăsimile vegetale, cu măsură
Pentru a compensa lipsa produselor de origine animală, suntem tentaţi să consumăm alimente bogate în grăsimi vegetale, adică ulei sau margarină, şi în carbohidraţi. Tocană de legume, cartofii prăjiţi şi zacuscă sunt bogate în ulei şi pot pune probleme persoanelor care suferă de boli gastrointestinale, precum ulcerul gastroduodenal şi afecţiunile colecistului.
Citeşte şi Obiceiuri sănătoase pe care trebuie să le deprinzi până în 30 de ani
În plus, prin metabolizarea uleiului rezultă cea mai mare cantitate de calorii dintre toate produsele alimentare, un motiv pentru care unele persoane se îngraşă în zilele de post. Mai ales persoanele obeze sau supraponderale nu trebuie să facă excese de oleaginoase şi de carbohidraţi.
Continuarea pe Lyla.ro
http://lyla.ro/diete/cum-putem-manca-sanatos-in-timpul-postului/