A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin a ordonat începerea operațiunilor militare în regiunea ucraineană Donbas

Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, că a trimis armata în regiunea ucraineană Donbas.
Claudia Simion
24 feb. 2022, 05:51
A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin a ordonat începerea operațiunilor militare în regiunea ucraineană Donbas

Președintele Rusiei a ținut un discurs televizat în care a ordonat începerea operațiunilor militare în Donbas. Vladimir Putin le-a transmis soldaților ucraineni din estul țării să lase armele jos și să se întoarcă la casele lor.

„Am luat decizia unei operațiuni militare”, a anunțat Putin într-o declarație la televiziune, susținuță cu puțin înainte de ora 05.00.

În discursul său, Vladimir Putin s-a adresat și soldaților ucraineni: „Vă cer să depuneți armele”, dându-le apoi asigurări că astfel vor putea „părăsi câmpul de luptă fără impedimente”.

Liderul de la Kremlin a mai susținut și că nu vrea o „ocupare” a Ucrainei, ci o „demilitarizare” a sa.

„Sunt sigur că soldații și ofițerii Rusiei își vor îndeplini datoria cu curaj”, a mai spus el, precizând că securitatea țării este garantată”.

Putin nu a oferit însă detalii privind amploarea acestei operațiuni militare în Ucraina, dacă va fi limitată la estul țării sau va fi mai extinsă.

Echipa CNN din Kiev a spus, joi dimineața, că a auzit mai multe explozii puternice în apropiere de Kiev, capitala Ucrainei, potrivit CNN. „Un flux constant de explozii puternice”, a transmis și echipa CNN din Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, situat în nord-estul țării.

Și conform Reuters, focuri de armă au fost auzite joi dimineață în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev. De asemenea, au fost auzite și mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană, la scurt timp după ce Rusia a anunţat o operaţiune militară în Ucraina, a scris Interfax, conform Reuters.

Discursul lui Putin:

„URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul. Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. Nu vom mai permite așa ceva. Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.

Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare. Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă. Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă.

Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legata de viata și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit.

Au trecut linia roșie. Acțiunile noastre sunt autoapărare de la amenințările la adresa noastră Trebuie sa ma adresez militarilor ucraineni.

Dragi tovarăși, părinții voștri nu s au luptat cu nazismul pentru ca voi acum sa ascultați odinile Kievului. Va cer sa depuneți armele și sa plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați sa plece. Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși sa se implice.

Trebuie sa știți ca răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va aduce la asemenea consecințe cu csre nu v ați mai confruntat. Sper ca am fost auzit. Dragi ruși, națiunea se tine pe cultură, experienta și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte

Noi știm ca adevărată putere este în adevăr, care este de partea noastră. Nu a forței ca, în cazul imperiului minciunii desprw care am vorbit la început. Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria.

Știu ca lumea economica și politica este de partea noastă. Asta însemna că obiectivele propuse vor fi atinse. Cred în susținerea dumneavoastră. In puterea pe care ne-o da dragostea pentru patrie”, a declarat Vladimir Putin, joi dimineața.

Citește și Stare de urgenţă în Ucraina. Convoaie de echipamente militare se îndreaptă spre Doneţk. Ce se întâmplă din această noapte

Citește și Joe Biden l-a avertizat pe Volodimir Zelenski că Rusia plănuieşte o invazie masivă în următoarele 48 de ore. Summit de urgenţă al UE pentru sancţiuni
 
 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!