Vaccinul este dezvoltat de GlaxoSmithKline, care are sediul la Londra, şi de Sanofi, cu sediul la Paris. Pentru realizarea acestui vaccin a fost combinată tehnologia existentă utilizată de Sanofi pentru vaccinul împotriva gripei cu un supliment de la GKS, cunoscut sub numele de adjuvant, care poate fi amestecat cu un vaccin pentru a declanşa un reacţie imună mai puternică.
Potrivit celor două companii, studiul clinic implică 440 de adulţi sănătoşi din SUA şi a fost creat cu scopul de a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului. Primele rezultate ar trebui să fie disponibile în decembrie 2020.
În cazul în care se va dovedi că rezultatele sunt benefice, atunci va urma o nouă etapă de testare la scară mai largă, iar aprobarea ar putea veni în prima jumătate a anului 2021.
Cele două firme farmaceutice, dacă sunt combinate, au cea mai mare capacitate din lume de a fabrica vaccinuri, potrivit Mediafax.
Thomas Triomphe, şeful global al Sanofi Pasteur, spune că începutul unui studiu clinic a reprezentat un pas deosebit de important către un potenţial vaccin care să distrugă coronavirusul.
„Echipele şi partenerii noştri dedicaţi continuă să lucreze 24 de ore pe zi, deoarece ne propunem să oferim primele rezultate la începutul lunii decembrie”, a mai spus el.