Caz umanitar: Pentru prea mulți copii, sărbătorile nu înseamnă bucurie sau liniște, ci doar momente în care lipsurile le umbresc copilăria. Fără un loc pe care să-l numească „acasă”, magia acestor zile rămâne un vis îndepărtat. Amalia este un caz care te va emoţiona.
„Ca părinte știu cât de importantă este eficientizarea timpului. Am încredere că vei găsi un moment pentru a parcurge acest mesaj și vei alege să faci o faptă bună pentru copilul meu și pentru mulți alți copii care se confruntă cu o boală cronică și gravă.
Poți face asta ușor și TOTAL GRATUIT prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit reducând impozitul datorat statului completând ACEST contract.
De ce au copiii bolnavi cronic nevoie de ajutorul tău? Îți cer câteva minute să îți spun povestea familie noastre, care te va ajuta să înțelegi mai bine.
În urmă cu trei ani, într-o zi, Amalia nu a mai putut coborî din camera ei, atât de tare o dureau picioarele. Avea șapte ani. Am mers de urgență la un ortoped, dar ne-a spus că el nu vede nimic în neregulă. Însă eu știam că ceva nu e bine. Fetiței îi era rău, era bolnavă din două în două săptămâni, o durea burta după ce mânca, se înfuria și izbucnea în lacrimi din senin.
Nu știam ce se întâmplă cu ea. Când se simțea mai rău mergeam la medicul de familie, dar deja știam ce ne va prescrie. Am fost la medicul ortoped. El ne-a trimis la Târgu Mureș. Aici, pentru prima dată, ni s-a cerut să facem analize mai complexe. Așa am descoperit că fetița noastră este intolerantă la gluten.
A trebuit să treacă trei ani să aflăm asta. Iar între timp inflamația a atacat tot corpul Amaliei și s-a instalat și în inima și mintea ei…
Amalia nu merge singură la școală pentru că, pe drum, este o porțiune mai alunecoasă și efectiv se blochează acolo, îi este frică să pășească. La bunici a auzit într-o zi o alertă pe telefon și nu a dormit trei nopți de frica urșilor. Învăț cu ea tabla înmulțirii de doi ani, dar din păcate nici astăzi nu o știe. Și-a dorit propria cameră, dar doarme în continuare cu noi. Uneori îi era atât de frică, încât făcea pipi pe ea… am reușit să scăpăm de scutece doar acum un an. Deci nu glutenul este greutatea noastră…
Îți cer astăzi să fii alături de fetița mea și mulți alți copii care se luptă cu o boală cronică. Poți ajuta TOTAL GRATUIT prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit reducând impozitul datorat statului completând ACEST contract.
AFLĂ MAI MULTE ȘI AJUTĂ GRATUIT
Datorită darului tău, fetița mea și alți copii asemănători ei, pot ajunge în taberele Yuppi Camp, care pe noi ne-au ajutat foarte mult. Amalia a avut curajul să meargă singură într-o excursie cu clasa, iar anul acesta a fost în tabăra Yuppi doar cu surioara ei. Mi-a povestit că s-a cățărat în copac, a mers pe o funie deasupra lacului, a călărit și a aflat că furtuna este doar cearta dintre aerul cald și rece, deci nu trebuie să-i mai fie frică.
Redirecționează acum 20% din impozit!
Fii alături de copiii bolnavi cronic și grav în lupta cu boala!
Îți mulțumesc din suflet!
Cu recunoștință,
Cătălina, mama Amaliei
Găsirea medicului specialist potrivit, tratamentele medicale de mai multe luni, și pe deasupra scumpe, eliminarea de făină, paste, pâine, dulciuri pare greu la început de drum, dar în spatele provocărilor și simptomelor vizibile se ascunde deseori ceva mai profund.
Pentru că boala atacă nu doar corpul, ci și sufletul!
În taberele Yuppi noi nu vindecăm boala copiilor. Dar ne îngrijim de sufletul și bunăstarea lor emoțională. La fel ca Amalia, sute de copii bolnavi cronic și grav din România au nevoie de ajutor să înfrunte cruzimea bolii și fricile cauzate de aceasta. Tu le poți oferi acest dar printr-un gest simplu, gratuit și foarte valoros. Când redirecționezi 20% din impozit ajuți copiii bolnavi cronic și grav în lupta lor cu boala.
Datorită generizității tale, în 2025, peste 250 de copii și familiile acestora vor putea avea parte de experiențe ce-i ajută să prindă curaj, încredere și să redescopere bucuria copilăriei în cele patru tabere gratuite de terapie prin experiență Yuppi Camp.
Alege să fii alături de un copil bolnav cronic și grav!
Yuppi Camp sunt tabere gratuite de terapie prin experiență adresate copiilor cu cancer, diabet sau alte boli autoimune și familiilor lor. În tabără, copiii participă la activități precum echitație, canotaj, tir cu arcul, alpinism, lucru manual, fotografie, teatru și muzică, activități prin care au posibilitatea să-și descopere propriile talente și abilități, pentru a-și îmbunătăți încrederea în sine. Facem acest lucru din 2011, iar în fiecare an, de tabere beneficiază 250 de copii bolnavi cronic.
De ce este nevoie de Yuppi Camp?
În România, anual, aproximativ 400 de copii sunt diagnosticați cu cancer, iar 70% intră în remisie conform Registrului Național al Cancerului la Copil. La nivel național sunt aproximativ 4.000 de copii bolnavi de diabet, insulino-dependenți, conform Ministerului Sănătății. Numărul copiilor cu alte boli autoimune rare precum artrita juvenilă, boala celiacă, astm, hemofilie etc. nu este cunoscut deoarece serviciile medicale și psiho-sociale dedicate lor sunt slab dezvoltate.
Traumele cauzate de anumite tratamente și vizite spitalicești, grijile și dependența zilnică de o boală cronică pot fi depășite cu ajutorul unor servicii terapeutice profesioniste, care pe lângă asigurarea asistenței medicale 24/7 se axează pe creșterea rezilienței acestor copii și a familiilor acestora. Astfel de servicii sunt oferite la Yuppi Camp – tabere și activități terapeutice GRATUITE. Pentru că toți copiii merită copilăria.