Incident grav în SUA. Focuri de armă trase „în apropiere” de Trump. Fostul preşedinte este în siguranţă

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este în siguranţă în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa, a anunţat duminică echipa sa de campanie într- un comunicat, potrivit Reuters.
Filip Stan
15 sept. 2024, 22:31
Incident grav în SUA. Focuri de armă trase „în apropiere” de Trump. Fostul preşedinte este în siguranţă

Două persoane au făcut schimb de focuri de armă în faţa clubului de golf al lui Trump din Florida, notează New York Post, citând surse din cadrul forţelor de ordine.

„Sursele au declarat că Trump nu a fost nicio clipă în pericol”, a precizat jurnalul.

Serviciul Secret a precizat pe rețeaua X/Twitter că agenții săi colaborează în prezent cu biroului șerifului din Palm Beach în cadrul unei investigații comune referitoare la incident. Secret Service a menționat că focurile de armă s-au auizt înainte de ora 14.00, ora locală, informează CNN.

Echipa de campanie nu a oferit pentru moment alte detalii. „Președintele Trump e în siguranță după ce s-au auzit focuri de armă în apropierea sa. Nu avem alte detalii în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a lui Trump, Steven Cheung, citat de CNN.

Donald Trump juca golf la Trump International Golf Club în West Palm Beach în momentul în care s-au auzit focurile de armă.

Vecinii României îşi măresc armata. Serbia vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu

Două persoane au făcut schimb de focuri de armă în faţa clubului de golf al lui Trump din Florida, notează New York Post, citând surse din cadrul forţelor de ordine.

„Sursele au declarat că Trump nu a fost nicio clipă în pericol”, a precizat jurnalul.  Reuters nu a putut stabili momentan unde se afla Trump atunci când echipa de campanie a emis comunicatul.

 

Citeşte şi

Război în Ucraina. Ruşii au lovit Harkovul cu o bombă glisantă. 16 nave de luptă, desfăşurate de Rusia în Marea Neagră

Incidentul are loc la aproape două luni după ce Thomas Matthew Crooks l-a împuşcat pe fostul preşedinte al SUA la un miting din Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie – rănindu-l la ureche.
Trump îşi înveninează diatribele împotriva migranţilor, într-o campanie tensionată. El ameninţă cu ”expulzări masive” la Springfield, unde acuză imigranţii haitieni că mănâncă câini şi pisici. La Casa Albă ”va mirosi a curry”, atacă o activistă a dreptei radicale

Donald Trump şi-a înteţit vineri atacurile la adresa migranţilor – nişte ”criminali barbari”, ”asasini şi terorişti” – şi şi-a acuzat rivala democrată, Kamala Harris, de faptul că vrea să transforme Statele Unite într-o ”tabără de refugiaţi”, într-o campanie tot mai tensionată pentru Casa Albă, relatează AFP.

”Copiii americani sunt la cheremul unor criminali barbari”, a tunat candidatul republican la preşedinţie într-o conferinţă de presă pe terenul său de golf, la periferia Los Angelesului.

Fostul preşedinte şi-a multiplicat toată săptămâna diatribele – în parte mincinoase – împotriva migranţilor şi a evocat din nou afirmaţia mincinoasă şi rasistă potrivt căreia migranţi haitieni fură câini şi pisici pentru a-i mânca, în oraşul Springfield.

”Vom organiza expulzări masive” în acest orăşel din Ohio, a ameninţat miliardarul republican, care se face că nu ştie că mulţi dintre aceşti migranţi au un permis de sejur.

Într-o conferinţă de presă, candidatul republican şi-a acuzat – fără probe – rivala în alegerile din noiembrie de faptul că aduce în mod ilegal cu avionul ”unii dintre cei mai răi asasini şi terorişti”.

”Kamala va transforma America într-o tabără de refugiaţi din lumea a treia. Aşa cum este un pic deja”, a subliniat el într-o nouă alocuţione foarte dezlânată.

Candidatul republican a plasat imigraţia, o preocupare de prim rang a alegătorilor potrivt sondajelor, în centrul noii sale candidaturi la Casa Albă – la fel cum a făcut în 2016, când a făcut campanie cu un plan al unui zid la frontiera cu Mexicul.

El promite ca, în cazul unei victorii la 5 noiembrie, să lupte împotriva imigraţiei ilegale prin expulzări masive.

Furtunosul septuagenar urma să participe vineri seara la un miting în Nevada, un stat din Vestul american, în care să evoce din nou îndelung problema imigraţiei.

O activistă a dreptei radicale, văzută în anturajul său de campanie, Laura Loomer, a atacat-o în mod violent pe Kamala Harris, a cărei mamă este indiancă, şi a scris recent pe X că, în cazul unei victorii a democratei, la Casa Albă ”va mirosi a curry”.

Kamala Harris se afla vineri în Pennsylvania, un stat-pivot („swing state”), poate cel mai crucial în alegerile prezidenţiale, cu cei 19 mari electori ai săi.

Vicepreşedinta nu a reacţionat deocamdată cu privire la aceste declaraţii ale rivalului său. Atunci când Donald Trump a evocat teoria complotistă cu priovire la animale domestice în cursul dezbaterii televizate de marţi, ea a reacţionat dând din cap vehement şi afişând un aer pe jumătate amuzat, pe jumătate scandalizat.

Această fiică a uneri mame indiene şi unui tată jamaican – prima femeie vicepreşedintă a Statelor Unite – nu s-a ”ambalat” în urma unor atacuri cu privire la identitatea sa de la începutul campaniei, pe care o desfăşoară în mod foarte metodic şi în care se poziţionează hotărât de centru.

Joi, democrata în vârstă de 59 de ani şi-a desfăşurat discursul bine rodat în North Carolina, alt stat-pivot din Sudul istoric american, de la ţărmul Oceanului Atlanitc

”A venit timpul să dăm pagina” Trump, a subliniat ea, promiţând să apere clasa de mijloc şi dreptul la avort.

Kamala Harris, care a intrat cu zgomot în cursă după retragerea preşedintelui Joe Biden în urmă cu două luni, a subliniat din nou că alegerile vor fi ”foarte strânse” şi că ea nu este ”dată drept favorită”.

Candidata, care după părerea generală şi-a dominat adversarul în dezbaterea de marţi, nu va putea conta pe o nouă confruntare de acest tip care să-i dea un impuls.

Donald Trump s-a opus joi unui meci retur. Într-o Americă ce pare în prezent iremediabil împărţită pe plan politic, cei doi candidaţi sunt cot ls cot în sondaje.

La fel ca în 2016 şi 2020, totul ar urma să se decidă prin cele câteva zeci de mii de voturi ale alegătorilor indecişi în cele şase sau şapte state strategice – indiferent de totalul voturilor la nivelul ţării -, pentru că scrutinul prezidenţial de desfăşoară după principiul sufragiului universal indirect.

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Dispare permisul auto. Se introduce Cardul My Number. Va intra în vigoare din 24 martie 2025
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Cât plătește anual pentru asigurarea aeronavelor sale
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Zodiile care scapă de singurătate în octombrie. Iubirea este la un pas de ele
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mamă are Livian Pop! Soția lui Nelson Mondialu' a atras toate privirile la nunta fiului ei 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Ana Bogdan, imagini hot în costum de baie. Îi prieşte viața de femeie singură
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Cod portocaliu de ploi în Galați: cantități semnificative de precipitații în mai multe localități
MediaFlux
SE ÎNGHEAȚĂ PENSIILE DOI ANI! Răsturnare după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...