Două persoane au făcut schimb de focuri de armă în faţa clubului de golf al lui Trump din Florida, notează New York Post, citând surse din cadrul forţelor de ordine.
„Sursele au declarat că Trump nu a fost nicio clipă în pericol”, a precizat jurnalul.
Serviciul Secret a precizat pe rețeaua X/Twitter că agenții săi colaborează în prezent cu biroului șerifului din Palm Beach în cadrul unei investigații comune referitoare la incident. Secret Service a menționat că focurile de armă s-au auizt înainte de ora 14.00, ora locală, informează CNN.
Echipa de campanie nu a oferit pentru moment alte detalii. „Președintele Trump e în siguranță după ce s-au auzit focuri de armă în apropierea sa. Nu avem alte detalii în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al echipei de campanie a lui Trump, Steven Cheung, citat de CNN.
Donald Trump juca golf la Trump International Golf Club în West Palm Beach în momentul în care s-au auzit focurile de armă.
Vecinii României îşi măresc armata. Serbia vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu
Două persoane au făcut schimb de focuri de armă în faţa clubului de golf al lui Trump din Florida, notează New York Post, citând surse din cadrul forţelor de ordine.
„Sursele au declarat că Trump nu a fost nicio clipă în pericol”, a precizat jurnalul. Reuters nu a putut stabili momentan unde se afla Trump atunci când echipa de campanie a emis comunicatul.
Citeşte şi
Incidentul are loc la aproape două luni după ce Thomas Matthew Crooks l-a împuşcat pe fostul preşedinte al SUA la un miting din Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie – rănindu-l la ureche.
Trump îşi înveninează diatribele împotriva migranţilor, într-o campanie tensionată. El ameninţă cu ”expulzări masive” la Springfield, unde acuză imigranţii haitieni că mănâncă câini şi pisici. La Casa Albă ”va mirosi a curry”, atacă o activistă a dreptei radicale
Donald Trump şi-a înteţit vineri atacurile la adresa migranţilor – nişte ”criminali barbari”, ”asasini şi terorişti” – şi şi-a acuzat rivala democrată, Kamala Harris, de faptul că vrea să transforme Statele Unite într-o ”tabără de refugiaţi”, într-o campanie tot mai tensionată pentru Casa Albă, relatează AFP.
”Copiii americani sunt la cheremul unor criminali barbari”, a tunat candidatul republican la preşedinţie într-o conferinţă de presă pe terenul său de golf, la periferia Los Angelesului.
Fostul preşedinte şi-a multiplicat toată săptămâna diatribele – în parte mincinoase – împotriva migranţilor şi a evocat din nou afirmaţia mincinoasă şi rasistă potrivt căreia migranţi haitieni fură câini şi pisici pentru a-i mânca, în oraşul Springfield.
”Vom organiza expulzări masive” în acest orăşel din Ohio, a ameninţat miliardarul republican, care se face că nu ştie că mulţi dintre aceşti migranţi au un permis de sejur.
Într-o conferinţă de presă, candidatul republican şi-a acuzat – fără probe – rivala în alegerile din noiembrie de faptul că aduce în mod ilegal cu avionul ”unii dintre cei mai răi asasini şi terorişti”.
”Kamala va transforma America într-o tabără de refugiaţi din lumea a treia. Aşa cum este un pic deja”, a subliniat el într-o nouă alocuţione foarte dezlânată.
Candidatul republican a plasat imigraţia, o preocupare de prim rang a alegătorilor potrivt sondajelor, în centrul noii sale candidaturi la Casa Albă – la fel cum a făcut în 2016, când a făcut campanie cu un plan al unui zid la frontiera cu Mexicul.
El promite ca, în cazul unei victorii la 5 noiembrie, să lupte împotriva imigraţiei ilegale prin expulzări masive.
Furtunosul septuagenar urma să participe vineri seara la un miting în Nevada, un stat din Vestul american, în care să evoce din nou îndelung problema imigraţiei.
O activistă a dreptei radicale, văzută în anturajul său de campanie, Laura Loomer, a atacat-o în mod violent pe Kamala Harris, a cărei mamă este indiancă, şi a scris recent pe X că, în cazul unei victorii a democratei, la Casa Albă ”va mirosi a curry”.
Kamala Harris se afla vineri în Pennsylvania, un stat-pivot („swing state”), poate cel mai crucial în alegerile prezidenţiale, cu cei 19 mari electori ai săi.
Vicepreşedinta nu a reacţionat deocamdată cu privire la aceste declaraţii ale rivalului său. Atunci când Donald Trump a evocat teoria complotistă cu priovire la animale domestice în cursul dezbaterii televizate de marţi, ea a reacţionat dând din cap vehement şi afişând un aer pe jumătate amuzat, pe jumătate scandalizat.
Această fiică a uneri mame indiene şi unui tată jamaican – prima femeie vicepreşedintă a Statelor Unite – nu s-a ”ambalat” în urma unor atacuri cu privire la identitatea sa de la începutul campaniei, pe care o desfăşoară în mod foarte metodic şi în care se poziţionează hotărât de centru.
Joi, democrata în vârstă de 59 de ani şi-a desfăşurat discursul bine rodat în North Carolina, alt stat-pivot din Sudul istoric american, de la ţărmul Oceanului Atlanitc
”A venit timpul să dăm pagina” Trump, a subliniat ea, promiţând să apere clasa de mijloc şi dreptul la avort.
Kamala Harris, care a intrat cu zgomot în cursă după retragerea preşedintelui Joe Biden în urmă cu două luni, a subliniat din nou că alegerile vor fi ”foarte strânse” şi că ea nu este ”dată drept favorită”.
Candidata, care după părerea generală şi-a dominat adversarul în dezbaterea de marţi, nu va putea conta pe o nouă confruntare de acest tip care să-i dea un impuls.
Donald Trump s-a opus joi unui meci retur. Într-o Americă ce pare în prezent iremediabil împărţită pe plan politic, cei doi candidaţi sunt cot ls cot în sondaje.
La fel ca în 2016 şi 2020, totul ar urma să se decidă prin cele câteva zeci de mii de voturi ale alegătorilor indecişi în cele şase sau şapte state strategice – indiferent de totalul voturilor la nivelul ţării -, pentru că scrutinul prezidenţial de desfăşoară după principiul sufragiului universal indirect.