Incident grav în tren. Un bărbat, care se afla în trenul ce circula pe ruta Braşov-Bucureşti, s-a simţit rău din cauza căldurii sufocante din vagoanele arhipline.
Citeşte şi Un tren plin cu pasageri a luat foc în mers. Mecanicul a suferit arsuri grave
Trenul în care a avut loc accidentul aparţine companiei Astra Trans Carpatic. Acesta a plecat din Gara Braşov la ora 10:40, cu destinaţia Bucureşti.
În drum spre Predeal, unul dintre călători a început să se simtă rău şi a leşinat de două ori. Ceilalţi călători au încercat să-l ajute, iar o femeie care era medic a sunat la 112.
Bărbatul s-a dat jos în gara din Predeal, de acolo urmând să fie preluat de un echipal al ambulanţei.
Oamenii care se aflau în trenul cu pricina s-au revoltat după ce au observat că, deşi trenul era plin şi nu mai existau locuri, controlorii continuau să vândă bilete cu preţ întreg.
Mai mult, unul dintre controlori a ocupat patru scaune și le-a spus oamenilor că nimeni nu are dreptul să se așeze acolo, potrivit antena3.
CFR Călători vine cu sfaturi utile românilor care călătoresc cu trenul în această perioadă.
„Pot apărea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali. Pentru menţinerea în funcţiune a instalaţiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanţă climă în reviziile de vagoane care formeaza garniturile de tren precum şi însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă”, transmite CFR Călători.
În condiţiile utilizării întregului parc de material rulant, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.
„În staţiile mari, cu trafic crescut de pasageri, vor fi efectuate controale la urcarea în trenurile CFR Călători. În acest sens, este bine ca pasagerii să aibă pregătite legitimaţiile de călătorie pentru optimizarea urcării. Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În principalele staţii de cale ferată cu trafic sporit, personalul CFR Călători este pregătit să ofere apă călătorilor, în situaţii deosebite”, mai arată compania într-un comunicat de presă.
CFR Călători recomandă pasagerilor, în special celor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale, să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.