Incident grav la munte. Un turist a căzut pe scările de piatră şi a ajuns în comă la spital

Un incident grav a avut loc pe muntele Ceahlău după ce un bărbat a căzut pe scările de piatră, de la o înălțime de doi metri și jumătate. Acesta a fost găsit în stare gravă și, ulterior, a intrat în comă.
Filip Stan
13 nov. 2023, 09:49
Incident grav la munte. Un turist a căzut pe scările de piatră şi a ajuns în comă la spital
Incident grav la munte. Un turist a căzut pe scările de piatră și a intrat în comă

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a intrat în comă și a fost transportat de urgență la spital după ce s-a împiedicat și a căzut pe scările de piatră, de la o înălțime de doi metri și jumătate.

Citește și: VIDEO Mobilizare a salvamontiștilor din cauza unui bărbat beat criță: ”Alcoolul în vârf de munte, confuzie și accidente”

Un bărbat a intrat în comă în urma căzăturii

Bărbatul se afla pe munte în zona Cabanei Dochia din munții Ceahlău. Acesta a ajuns la spital după ce s-a împiedicat a căzut pe scările de piatră, de la o înălțime de doi metri și jumătate Salvamontiștii au fost sesizați și au sosit la fața locului, însă, fiind zăpada foarte mare, nu au putut intervenii cu elicopterul. Salvamontiștii au fost nevoiți să îl transporte cu targa pe bărbat în jos pe munte deoarece acesta intrase deja în comă. A fost preluat ulterior de ambulanță, iar doctorii au constatat că avea multiple fracturi cranieine. Sunt făcute cercetări de către polițiști pentru a determina circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

O tânără a murit după ce a căzut 200 de metri în gol

Un alt incident nefericit a avut loc în munții Bucegi după ce o tânără, în vârstă de 24 de ani din Neamț, a căzut 200 de metri pe un teren foarte abrupt. Tragedia a avut loc pe un traseu frecventat de mulți turiști, între cabana Caraiman și crucea Caraiman. Fata mai era însoțită de trei persoane, printre care și iubitul ei, care au sesizat imediat salvamontiștii.

Au sosit 12 salvamontiști la fața locului care au recuperat trupul fără viață al fetei. Procesul de salvare a durat aproximativ cinci ore, dar ulterior trupul a fost recuperat și adus în Bușteni. După șocul avut, iubitul fetei a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost preluat de medicii din ambulanță.

Pentru că sezonul de schi se apropie, salvamontiștii au venit cu o serie de recomandări pentru a păstra siguranța turiștilor.

În primul rând, trebuie să ne asigurăm că echipamentul de zăpadă este complet: „ Abordați cu precauție pârtiile de schi, întrucât nu mai dețineți aceleași abilități sportive ca la finalul sezonului trecut și este necesară o mică perioada de reacomodare. Schiați în așa fel încât să nu puneți în pericol viața altui schior sau să îi cauzați acestuia vreun prejudiciu. Adaptați-vă viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului de pârtie. Alegeți cu grijă traiectoria pe care urmează să coborâți, în scopul protejării schiorilor aflați în aval”, precizează Salvamont România.

De asemenea, atunci când dorim să depășim alți schiro aflați în fața noastră, depășirea trebuie făcută doar atunci când există destul spațiu în stânga sau dreapta pentru a nu risca să accidentăm persoanele din fațta noastră. Staționarea pe pârtie nu poate fi posibilă, mai ales în locuri înguste. în caz de staționare, acesta trebuie făcută în cel mai scurt timp pentru a elibera pârtia. Urcarea și coborârea pârtiei vor fi făcute doar prin locurile indicate, fără schiuri.

Citește și: Momente grele pentru Ghiţă Munteanu, cântăreţul care a înnebunit TikTokul. Accidentul a fost provocat de un şofer beat

În cazul unui incident, salvamontiștii vor fi anunțați imediat pentru a interveni în cel mai scurt timp posibil.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!